Karaoke fun Katholieke Charismatische Vernieuwing

Lucille Samson-Karg –

Amusement ten top
Het was echt gezellig, de karaoke avond van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) op zaterdag 2 maart j.l.. Master of Ceremonies Janice Mulier gaf precies om 19.00u het startsein middels een warm welkom, waarna zuster Lucy Veldwachter, de geestesmoeder van het evenement, de avond aan de Heer mocht opdragen. Het lijkt wel alsof onze Lieve Heer instant heeft geantwoord, want de stemming zat er gelijk goed in.
De karaoke show zelf stond o.l.v. Justus Hew A Kee, fervent muziekmaker en karaoke ‘specialist’. Margo Hek, presentatrice van het programma Effeta op Radio Immanuel, deed ook haar zegje bij het inleiden van enkele nummers, volgens de bekende Effeta stijl.

Karaoke oorsprong en populariteit
Karaoke is een japans woord dat staat voor kara ‘leeg’ + õke (sutora) ‘orkest’. De betekenis: het door amateurs in het openbaar meezingen met vooraf opgenomen muziek waarvan de zang is weggedrukt. Karaoke ontstond in Japan eind jaren zeventig als populair tijdverdrijf onder gestreste zakenlieden. Inmiddels is het wereldwijd een populair vermaak.
Hew A Kee stimuleerde de zaal met de woorden: gewoon zingen en gezellig gek doen. Niet alleen het zangtalent van de aanwezigen werd onder de loupe genomen, maar ook hun lichamelijk uithoudingsvermogen. Van tijd tot tijd konden zij nl. flink de beentjes losgooien met muziek uit de jaren 60: ‘Lets twist again.’ De oldy ‘Green green grass of home’ werd ingezet voor het winnen van een prijsje, op basis van het spel “Dont forget the lyrics “. En ja hoor, de tweede deelnemer aan deze wedstrijd wist feilloos in te vullen welke woorden volgden toen de tekst werd stopgezet.

Donaties welkom
Met het organiseren dit evenement, heeft de KCV weer laten zien dat er diverse manieren zijn waarop carnaval gevierd kan worden. In de voorbije jaren zijn er in dit kader diverse andere activiteiten geweest, de teaparties in de tuin van de bisschop. Het primaire doel van dit soort festiviteiten is altijd geweest het vergaren van fondsen voor renovatie en onderhoud van het Dienstencentrum KCV, Awaradam no 15.
De KCV dankt eenieder die op welke manier dan ook heeft meegeholpen aan het welslagen deze eerste fondsvormingsactiviteit voor 2019. Met de vergaarde financiële middelen kunnen we verder werken aan de renovatie van de dakbedekking die het vorig jaar was begroot op SRD 305.000,-. De verkregen middelen zijn een mooie hulp, maar toch slechts een druppel op de hete plaat. Iedere bijdrage is dus alsnog van harte welkom.

OMHOOG Jaargang 63, editie 09, 17 maart 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: