Maandag 25 maart: Maria gebedsdag

Melvin Mackintosh –

Maria devotie
In een bericht van Public Relations van de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV), wordt een ieder opgeroepen om mee te doen met de door haar georganiseerde Maria gebedsdag op maandag 25 maart aanstaande van 8 uur ’s morgens tot 7 uur ’s middags in haar dienstencentrum aan de Awaradam 15. Deze hele dag van Maria devotie kent een vol en afwisselend programma. Bij de grot van onze Moeder Maria zullen 2.000 Weesgegroetjes gebeden worden, afgewisseld met smeekbeden en andere traditionele gebeden van onze Kerk. Gedurende deze dag met volle devotie mogen ook eigen intenties worden opgeschreven en gelegd bij het altaar in de kapel van het dienstencentrum. Aan het eind van de dag zullen de intenties als brandoffer bij de grot worden opgedragen aan de Heer.

Oorsprong
Maria Boodschap of Aankondiging van de Heer is het hoogfeest ter herinnering van de aankondiging aan Maria van de geboorte van Jezus. Deze feestdag is jaarlijks op 25 maart, negen maanden voor Kerstmis, de geboorte van Christus. De devotie voor het bidden van 2.000 Weesgegroeten vindt zijn oorsprong in 1933 toen een jongeman van zijn collega seminarist hoorde dat er een rotsvast geloof bestaat dat een ieder die tweeduizend Weesgegroetjes bidt op 25 maart, het feest van Maria Boodschap, verzekerd mag zijn van elke genade die hij/zij vraagt.
De jongeman in 1933 was Juan Riu, later bisschop van Ecuador. Wat hij hoorde is hem bijgebleven en toen het 25 maart werd, bad hij met volle overgave de 2.000 weesgegroetjes terwijl hij Onze Lieve Vrouw om drie genaden vroeg:
1. Toe te treden tot de Salesiaanse orde;
2. Priester te mogen worden;
3. Als missionaris te worden uitgezonden.
Juan Riu wachtte vervolgens rustig af en inderdaad, al zijn gebeden werden verhoord.
Mgr. Riu moedigt iedereen aan om ook 2.000 Weesgegroeten te bidden “tot Onze Lieve Vrouw, de reinste Moeder van onze Heer en haar elke genade te vragen in geloof, erop vertrouwend dat deze verhoord zullen worden door haar krachte intercessie.”

Suriname
Deze devotie werd voor het eerst in Suriname gedaan in 2006 in het centrum van de KCV, schrijft KCV Public Relations verder. Het is sindsdien een jaarlijks terugkerend evenement tenzij deze dag samenvalt met een andere grote feestdag. In de afgelopen jaren groeide het aantal deelnemers, soms wel meer dan 150. De KCV hoopt dit jaar nog meer gelovigen te verwelkomen voor de devotie aan Moeder Maria. “Het is aan te bevelen om er de hele dag te zijn en alle 2.000 Weesgegroetjes mee te bidden, maar als dit niet lukt mag u ook deeltijds meedoen.”Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , , , ,

2 replies

  1. Maria gebedsdag, waar wordt het GEHOUDEn

    Sent from Samsung tablet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: