Give marriage some thought

Pater Kenneth Vigelandzoon –

Powakka
In de week van 10 februari waren er twee bijzondere dagen: Wereldhuwelijksdag (World Marriage Day) op 10 februari en Valentijnsdag op 14 februari. Misschien een week vol romantiek. Hoe toepasselijk was het dan om die week af te sluiten met twee aparte huwelijken.
In een volle St.-Wilhelmuskerk in Powakka, ten overstaan van familie, vrienden en dorpsgenoten gaven Lorain Orasji en Roberto Adrian elkaar het ja-woord. Het jonge echtpaar is zich bewust van de inheemse cultuur en pakte flink uit met hun huwelijkskleding. Het leek alsof Lorain en Roberto overgevlogen waren uit het Maya-gebied om hier in Powakka te trouwen.

Redidoti
De volgende dag was de romantiek weer zichtbaar in het naburige dorp Redidoti. Max ‘oom Genie’ Swedo en tante Milli Amo gaven na 44 jaren samenwonen elkaar het ja-woord in de kerk van dit inheemse dorp. Het was het eerste huwelijk in de door pater Dorus gebouwde nieuwe kerk en de eerste huwelijksplechtigheid in 60 jaar vanuit de kerk in dit dorp. ‘Mijn verlangen is uitgekomen,’ zei oom Genie, zoals hij genoemd wordt. ‘Mi opo a pasi.’ Na de huwelijksplechtigheid zorgde het dorpsbestuur voor versnaperingen en konden wij allen meegenieten van de switi tori’s van oom Genie. De president die een goede brada is van het echtpaar hielp de droom verwezenlijken. Nu is haast eenieder faya faya om hun ja-woord te geven. Wie gehuwd is, wees een sterke getuige van Gods verbond. Wie nog niet gehuwd is, maar wel in een relatie zit, give marriage some thought. Vrede en alle goeds.

OMHOOG Jaargang 63, editie 06, 24 februari 2019Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: