Een nieuw jaar, een nieuw lied

Jo-Ann Ooft-Monsels –

In gedachten zit ik in de bloementuin van de bisschop met frisse kleuren om me heen. Mijn hele lichaam komt tot rust op een bank in de tuin. In werkelijkheid ben ik aan een bureau aan het eind van een lange werkdag. De muren om me heen zijn allemaal lichtgrijs geschilderd. Ik heb al veel te lang deze hakken aangehad. Het huishoudelijk werk dat thuis wacht voedt ook geen fantasie van rust. Zal mijn fysieke omgeving invloed hebben op mijn lofprijs?
De Inspirator van de Bijbel heeft meerdere keren geprobeerd om ons te schrijven over een mooie plek vol liefde en vrede waar Hij het liefst alle mensen om zich heen wil hebben. Wij worden allemaal uitgenodigd door de Here God om Hem dagelijks te prijzen. “Alle mensen op aarde, juich voor de Heer! Dien de Heer met blijdschap. Kom vrolijk zingend naar Hem toe. Geef toe dat de Heer God is…(psalm 100)”
Een lange werkdag of een drukke agenda, zijn geen excuus voor een God die overal aanwezig is. Hoe kunnen we de uitnodiging om te prijzen en tot rust te komen ervaren in ons hart? Naar mijn mening zijn er soms situaties waarbij de woorden van een bestaand lied niet volstaan. Lofprijs heeft alles te maken met het zien van God’s zegenende hand. De Here God nodigt ons in gebed uit om hem te prijzen voor wie Hij is in ons leven. De Here God is blij met elk lied, ook een zelfgemaakt lied met onze eigen melodie.
Op een lange werkdag, waarbij mijn gedachten veel kleurrijker zijn dan de grijze muren van de werkkamer gaat het liedje zo:Thank you, thank you, thank you, wel zeven keren thank you. De melodie van dit lied zal ik u besparen. Het zal geen wereldhit worden. Dit lied geeft me toegang tot een mooie vredige plek in gedachten, een plek van dankbaarheid. Het is een lied uit het hart gezongen voor alles wat ik wel heb en alle goeds dat nog mijn richting op komt door liefde van onze Lieve Heer. Het is een lied vanwege een nieuwe dag, een nieuw jaar en de dankbaarheid om een eeuwige God.

OMHOOG Jaargang 63, editie 02, 27 januari 2019Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: