Vertrouwen in het Woord van God

Jo-Ann Ooft-Monsels –

Rond het begin van het jaar dacht ik na over de zin “In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God”. Dit leek me een mooie boodschap voor 2019, maar de Geest van de Here God gaf een andere wending aan het geheel in gebed. De Here God heeft steeds bewezen machtige dingen te doen met Zijn Woord. Hij gebruikte Zijn Woord om de hemel en de aarde te scheppen. Hij gebruikt Zijn Woord dagelijks om ons te zegenen. Waarvoor gebruiken wij de woorden die we uitspreken? Gods Woord is werkzaam in ons door de Heilige Geest. Met de Heilige Geest en de positieve woorden van de Bijbel zijn Gods kinderen 100% toegerust voor 2019. En toch kan het tijdens een verleiding helemaal anders aanvoelen.
Wanneer we zwart zien van woede spreken we niet per se lieve scheppende woorden zoals de Here scheppende woorden sprak tot een duistere aarde. De verleiding wil dat we vernietigend spreken, want onze woorden (goede en slechte) hebben altijd kracht. Laatst heb ik in boosheid Gods zegen gezegd. Meer positiefs kwam er niet uit. Sterker nog, ik moest op mijn tong bijten om geen afbrekende woorden eraan toe te voegen. We hebben dagelijks de gelegenheid om over onze familie en vrienden verwensingen of zegeningen uit te spreken. We hebben een KEUS, ook al lijkt de verleiding op dat moment nog zo zwaar. Gehoorzaamheid aan de Heilige Geest geeft ons dagelijks woorden van kracht/hoop/liefde/bevrijding en autoriteit. “Want Ik weet welke gedachten Ik over u koester”, luidt het woord des HEREN, “gedachten van vrede en niet van onheil om u een hoopvolle toekomst te geven.”
Een gezegend 2019 toegewenst.

OMHOOG Jaargang 63Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: