Kinderdag St.-Rosa en St.-Boniface

S. Paujali-Kapel –

Leden van de Sint-Vincentius de Paulvereniging hebben vorige maand een onvergetelijke kinderdag georganiseerd op het terrein van de St.-Bonifaciusparochie. Iets meer dan 70 kinderen uit de St.-Rosa- en de St.-Bonifaciusparochie konden van 10 uur ’s morgens tot een uur of 2 in de middag actief bezig zijn in sport en spel zoals estafette, balspelen en flessen vullen. Uiteraard ontbrak het niet aan snacks en aan het eind was er een heel lekkere maaltijd voor eenieder.
De Sint-Vincentiusvereniging zoals ze ook kortweg genoemd wordt, is een wereldwijde liefdadigheidsorganisatie, opgericht in 1833 in Parijs door de toen 20-jarige Frédéric Ozanam en enkele van zijn vrienden met het devies eenheid te vormen door liefdadigheid. De Sint-Vincentiusvereniging staat ten dienste van de gemeenschap met bijzondere aandacht voor armen en behoeftigen. Maar ook kinderen en bejaarden wordt een warm hart toegedragen.
Pater Romanus is parochiepriester voor de St.-Rosa en St.-Bonifacius. Samen met zuster Judith is hij ook de geestelijke leider van de Sint-Vincentius de Paulvereniging. Daarom is de keus gevallen op kinderen uit deze twee parochies. Met een voldaan gezicht keken pater Romanus en zuster Judith samen met de leden naar de blije gezichten van de kinderen. Het was een geslaagde dag!

OMHOOG Jaargang 63Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: