Levende kerststal in Lelydorp; droom wordt werkelijkheid

Door Sandra Sijem –

Droom
Jaren geleden, ik ben niet zeker meer welk jaar – het kan in 2005 zijn – deden jongeren van de St.-Jozefparochie Copieweg mee aan de opvoering van een levende kerststal in de kathedraal. Deze activiteit had indruk op ons gemaakt en wij zagen het al helemaal voor ons om ook zo’n levende kerststal op te voeren in onze eigen buurt. De plek die wij het meest geschikt en strategisch genoeg vonden hiervoor was op de berm van de St.-Antoniuskerk in Lelydorp. Het enige minpuntje: wij zijn geen parochianen van St.-Antonius.
In de grote vakantie van dit jaar hadden de misdienaars van Copieweg een bbq-avond. Wij vertelden aan de jonge misdienaars over onze ervaring van de opvoering van een levende kerststal. Wij fantaseerden er even op los hoe mooi het zou zijn in Lelydorp en hoeveel saoto’s wij niet zouden kunnen verkopen aan mensen die zouden komen kijken. De misdienaars maakten nog grappen over wie Maria en Jozef zouden spelen en wij lachten erom.

Werkelijkheid
Toen sprak pater Fransiscus zonder te lachen: “Vraag zuster Anne-Marie (parochieraadslid van St.- Antonius). Zij kan met de parochieraad praten”. Ik ontmoette daarna zuster Anne-Marie bij een viering in de Javaanse taal en raapte alle moed bij elkaar om haar het idee voor te leggen. Zuster Anne-Marie was gelijk enthousiast en zou toestemming vragen aan de parochieraad van Lelydorp. En ja hoor, na zoveel jaren dromen komt een opvoering van de levende kerststal in Lelydorp!
Het is een fijne samenwerking tussen de twee parochies (Copieweg en Lelydorp) met ondersteuning van de zusters Fransiskus Charitas. Het is ook een mooie manier van evangelisatie onder de jongeren en om de kerk levendiger te maken voor hen. Voor de organisatie is het werk, maar voor de jongeren is het een groei- en leermoment dat hopelijk leuk en onvergetelijk wordt, net als toen wij in 2005 een onvergetelijke ervaring hadden beleefd.
Aan deze activiteit hebben wij ook een fundraising gekoppeld en wij hopen dat de hele geloofsgemeenschap uit de buurt komt om onder het genot van een warme saoto, een lekkere patat-bout of een saté te genieten van de levende kerststal en alles eromheen. Breng al je vrienden en familie mee en maak mooie foto’s met Maria en Jozef en de anderen in de stal.

OMHOOG Jaargang 62, editie 47, editie 16 december 2018

A4-Levende kerststal in Lelydorp-afb2-48-2312Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: