Jongeren H. Driekoningen houden nachtwake

Door Vianey Kisman –

Nachtwake? Met wie? Krijgen we een pauze? Mogen we slapen als we slaap hebben? De avond brak aan; voordat ik uit huis ging legde ik alles in Gods handen. Ik stapte lokaal 5 binnen waar pater Jan Verboogen al met het openingsgebed was begonnen. Aan de aanwezigheid van pater Jan, pater Kumar en pater Guilliaume, de zusters en misdienaars kon je merken dat het een bezinningsvolle avond zou worden.
Nadat pater Jan had gebeden, verliet hij de zaal en ging pater Kumar verder met het gesprek van Jezus met Nicodemus. Dit heeft mij het meest aangesproken tijdens de nachtwake. Het was natuurlijk ook een doordenkertje. Vervolgens had pater Kumar een gesprek met ons. Dat werd afgesloten met het rozenkransgebed. Hierna verliet hij eveneens de zaal samen met pater Guilliaume. Zuster Dorothy leidde deze fantastische avond verder.
De zin die ik terug kan koppelen in mijn leven is: De wind waait alle kanten op, maar je hoort Zijn stem.
Ik ga alle richtingen op, maar ik hoor Gods stem. Hij leidt mij verder.
Advent is de tijd van hoop en verwachting.
Advent is de tijd van voorbereiding.
Advent is de tijd voor jou en mij,
want met kerst is iedereen blij.
Jezus Christus is geboren,
Geen enkele ziel is verloren.
Met advent maak ik een extra plek in mijn hart vrij,
want dit vindt Jezus wel heel fijn.

OMHOOG Jaargang 62, editie 47, 16 december 2018

A3-Jongeren H Driekoningen houden nachtwake-afb2-47-1612Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: