Bedevaart met KCV voor versterking van geloof

Door Meredith Plein –

Eerste keer op bedevaart
In dit artikel wil ik mijn ervaringen met de bedevaart naar Batavia delen, die op zaterdag 24 november jl. is georganiseerd door de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) onder leiding van pater Kenneth Vigelandzoon.
Voor mij was het de eerste keer dat ik op bedevaart ben geweest naar Batavia. Ik had geen referentie van wat ik op een bedevaart kon verwachten en heb mij dus voor deze bedevaart volledig opengesteld om alles tot mij te nemen en de Heer de ruimte gegeven om in mij te werken. Een dergelijke houding is naar mijn mening heel essentieel.

De reis
De ochtend op het terrein van de St.-Elisabethschool begon met een kwartier van lofprijzing en aanbidding. Vervolgens werd er een groepsfoto gemaakt op de achterstoep van het gebouw waar het r.-k. bisdom is gehuisvest. Hierna hebben wij gebeden waarbij wij de volledige dag aan de Heer hebben opgedragen. We vertrokken met drie bussen (60 personen) richting Boskamp. Er werd aangegeven dat het 1½ uur rijden was van de stad uit naar Boskamp.
GOD IS GROOT; dat 1 ½ uur heb ik niet eens gemerkt. Het was zo gezellig in onze bus. Wij zijn tijdens de rit gestart met de rozenkrans van de Goddelijke barmhartigheid. Vervolgens een rozenhoedje met de glorievolle geheimen en voor de rest van de reis hebben wij lofliederen gezongen. Bij aankomst in Boskamp werd de reis per boot verder voortgezet naar Batavia; deze duurde ongeveer ½ uurtje.
Tijdens de vaart naar het bedevaartsoord kon je van de natuur en de heerlijke bries genieten. Naarmate wij onze plek van bestemming naderden, werd het rode dak van het pelgrimshuis en het grote witte kruis duidelijk zichtbaar. Op het oord aangekomen zetten wij onze spullen weg en werd ons de dagindeling voorgehouden door zuster Maureen Monsanto van de KCV, te weten: 15 minuten oriëntatie van de plek, 1 uur lofprijzing, half 12 start van de kruisweg en na de kruisweg de eucharistieviering in de kapel met pater Kenneth Vigelandzoon die voorging. De dag werd afgesloten met een heerlijke lunch.

Bijgebleven
De zaken die mij van deze bedevaart het meest zijn bijgebleven, zijn:
* Het vasthouden van een relikwie van de zalige Peerke Donders bij het voorlezen van statie 2 van de kruisweg;
* De mogelijkheid tot het branden van een kaars voor mijn eigen intenties bij het voormalige graf van de zalige Peerke Donders;
* De uitleg van pater Vigelandzoon waarom religieuze artikelen niet verhandeld mogen worden, nadat die zijn ingezegend. Indien je een voorwerp dat reeds door de pater is ingezegend verkoopt, verkoop je als het ware de zegeningen. Wij begaan hiermede een zonde;
* Het gekrijs van de overvliegende papegaaien, het water en de manier waarop je lichaam volledig tot rust kwam. Tijdens het lopen onder bomen werd ik in een kort ogenblik teruggebracht naar de tijd van onze zalige Peerke Donders, die zich als een vader liefdevol ontfermde over de verstotenen, de melaatsen.
Ik beveel deze bedevaart eenieder aan. Aan de christenen om zo het vuur in hun hart verder aan te wakkeren en/of hun geloof te versterken. Aan de niet-christenen die geïnspireerd kunnen raken door een voorbeeld van iemand die de roepstem van de Heer beantwoord heeft, zich ontfermde over de melaatsen en desondanks zelf niet besmet geworden is met lepra. Een genade van de Heer.

OMHOOG Jaargang 62, editie 45, 02 december 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: