Bezinningsdag gebedsgroep St.-Alfonsus

Door Sylvana Cirino –

Luisteren naar wat God je wilt zeggen
Op zaterdag 10 november 2018 heeft de charismatische gebedsgroep van de St.-Alfonsusparochie een bezinningsdag gehouden. Twaalf personen meldden zich in de ochtend aan op het terrein van de St.-Alfonsuskerk voor de reis naar The Green House in Tamanredjo. Voor het instappen is er gebeden voor een goede reis en aankomst.
De hoofdlijnen in het programma van de bezinningsdag waren wandelen in het park en luisteren naar wat God je wilt zeggen, lofprijs en aanbidding, onderricht met als thema ‘vasten en gebed’ en niet te vergeten onze overheerlijke lunch.
Wij hebben met elkaar mogen delen wat de Heer ons heeft willen zeggen tijdens de wandeling door het park en hebben erg genoten van de verschillende ervaringen. Jolanda Hooten ging voor in de lofprijs en aanbidding. Na de aanroeping van de heilige Geest voelden we ons allen vrij om de Heer met geheel ons hart te loven, te prijzen en te aanbidden.

Profetieën
God gaf ons een aantal boodschappen, die middels profetieën werden uitgesproken. In de eerste profetie zegt de Heer: ‘Mijn geliefde kinderen, blijven jullie Mij loven en prijzen. Hoe zwaar de storm ook mag zijn. Blijven jullie op MIJ vertrouwen. Jullie hoeven niet te vrezen omdat Ik altijd bij jullie ben.’
In de tweede profetie zegt Hij: ´Luister naar het gezang van de vogeltjes. Ze zijn blij. Ze zaaien niet, ze maaien niet, maar toch hebben ze elke dag te eten. Zal Ik dan niet des te meer voor jou zorgen? Jij bent mijn geliefd kind. Wees in geen ding bezorgd.’ Hier mochten wij aangeven wat deze profetieën aan elk van ons te zeggen hadden.

Het thema
Het thema ‘vasten en gebed’ werd verzorgd door een van onze gebedsgroepsleidsters, zuster Nettie Groenhart. Zij gaf onder meer aan dat vasten meer is dan zich onthouden van voedsel. Het is ook een gelegenheid om ons te onthechten van dingen die onze tijd en energie onnodig in beslag nemen.
Vasten kan elk moment wanneer de behoefte bestaat. Het hoeft niet alleen tijdens de verplichte veertigdagentijd van de kerk. Men kan vasten voor een bepaalde moeilijke kwestie of wanneer men verlangt naar een meer zuivere relatie met de Heer. Tijdens onze vastenperiode moeten we geen armzieligheid en zwak vertoon doen blijken. We moeten juist vrolijk en vriendelijk zijn.
Als leesstof over het vasten kregen we mee: 1 Kon. 21,9, Dan. 9,3, Math. 6,16 – 18, Luc. 5,33 – 35, Jona 3,5, Jes. 58,6, Math. 17,21 en Hand. 27,9. Vasten en gebed gaan hand in hand. Zonder gebed is het vasten van geen nut. “Het is niet alleen goed voor onze geest en ziel”, zo vertelt zuster Nettie, ”maar ook ons lichaam vaart er wel bij. Dat is mij althans opgevallen elke keer dat ik een periode van vasten in acht heb genomen.” De bijbelteksten met betrekking tot het bidden: Gen. 20:7, Hebr.13:18, Ex.8:28, 1 Kon.8: 5-36 en Luc. 5:12-16.

Opdrachten
We kregen ook opdrachten om in deelgroepen te behandelen. De eerste opdracht was: Door te vasten kun je van je gehechtheden afkomen met vragen: Welke zijn jouw gehechtheden? Hoe denk je ervan af te komen? De tweede opdracht was: Vasten, hoe denk jij dat te doen? In deelgroepen van 3 personen werd intensief hierover gesproken. De 15 minuten die waren ingeruimd voor dit programmaonderdeel waren bij lange na niet voldoende. We hadden iets langer nodig om over onze mogelijkheden en uitdagingen met betrekking tot het onderwerp te discussiëren. Ik denk dat het een vruchtbare deeltijd was. Althans, dit zal nog moeten blijken in de praktijk!

Bind us together
Onze voornemens mochten wij opdragen aan de Heer, met na elke bede het couplet van: ‘Hear oh Lord, the sound of my voice’. Tot slot zongen wij ‘Bind us together Lord’, waar ik, Sylvana, persoonlijk super stil van werd. Gods aanwezigheid was merkbaar en zijn aanraking diep in mijn hart. De dag werd afgesloten met een gezellig (informeel) samenzijn. Na gezellig zwemmen en nababbelen keerden wij om 16.00 u. huiswaarts. We kijken uit naar de volgende bezinningsdag.

OMHOOG Jaargang 62, editie 43, 18 november 2018

davCategorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: