OLV Maria ten Hemelopneming: voor het eerst een uitstapje

Door Sahira Poeketie –

Op zaterdag 3 november had OLV Maria Ten Hemel Opneming te Witsanti een uitstapje met gezinnen van de parochie. Het uitstapje was niet ver van huis, maar het was toch wel een verandering van omgeving: het Mambaproject, thuis bij onze geliefde zuster Van Kallen. Het is voor het eerst dat wij dit hebben georganiseerd. Het was altijd een gaan van huis naar de kerk en omgekeerd. En door de week werken. Met dit uitstapje wilden wij niet alleen een verandering van omgeving hebben, maar ook de eenheid en saamhorigheid tussen ons gelovigen versterken en liefde overal verspreiden.
Het was leuk en de kinderen hebben mogen genieten van lekker eten en van de natuur. De ouders hebben zowat de hele dag zitten babbelen met elkaar. Ze hebben ook genoten van de natuur, maar minder druk dan de jeugd en vanuit hun hangmat. Het was een heel rustige, gezellige en gezegende dag voor ons.
We vertrokken om acht uur ’s morgens vanuit de kerk. Voordat we het uitstapje begonnen, bedankten we de Almachtige daarboven voor zijn genade dat we zo’n dag mochten beleven en dat hij ons moest beschermen. We waren daar met ongeveer 20 gelovigen van de parochie, dat waren 8 gezinnen. Ook pater Kenneth was van de partij.
We werken ernaar om het uitstapje jaarlijks te organiseren. We hebben geen groot bedrag gevraagd aan de deelnemers, maar elk gezin moest wat klaarmaken en meenemen. Er was genoeg eten en drinken voor eenieder. Om zes uur ’s middags waren we weer veilig terug bij de kerk en niet veel later was iedereen veilig thuis.

OMHOOG Jaargang 62, editie 42, 11 november 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: