Fatima Begikerki Mannengroep: echte mannen dienen Jezus

Door Hendrik Setrokarijo –

Fatima Begikerki Mannengroep
Op vrijdag 7 september jl. startte een groep katholieke mannen de Fatima Begikerki Mannengroep. Deze mannengroep heeft diaken Sonny Waterberg als geestelijke vader. Het bestuur werd op 4 september jl. gekozen. In het bestuur hebben de volgende heren zitting: Hendrik Setrokarijo – voorzitter, Donnavon Perera – secretaris, Cedric Apai – penningmeester en Ricky Moehadis – commissaris algemene zaken. Het bijzondere aan het bestuur is het feit dat het is geboren uit de Katholieke Charismatische Vernieuwing en wel de vorming ‘Leven in de Geest 2018’. Wij waren op zoek naar Jezus Christus en de weg is voor ons opengesteld. De vreugde en het rijke leven dat wij hierdoor hebben ontvangen, willen wij met alle mannen delen.

Doel
De Fatima Begikerki Mannengroep, kortweg FBM, is deel van Catholic Men Ministry Suriname (CMMS), een organisatie die als doel heeft de mannen in de parochies van het r.-k. bisdom Paramaribo en ook daarbuiten bij te staan bij hun geloofsleven. Wij mannen van de Fatima Begikerki Mannengroep vinden dat het belangrijk is om mannen te helpen hun relatie met Jezus te vernieuwen en om hun harten te transformeren om te leven voor Christus. Het doel van de mannengroep is dan ook onze broeders uit hun schulp te halen en het woord van God aan hen te verkondigen. De mannengroep komt daartoe één keer per maand, op de eerste vrijdag van de maand bij elkaar tijdens een mannenconferentie met een steeds wisselend dagprogramma. Deze keer was het de derde conferentie.

Thematisch
Elke conferentie heeft een thema, maar het accent ligt op het woord van God, de openbaring daarvan door Jezus en de Heilige Geest in ons hart. Bij de derde conferentie hadden wij als extraatje een voorlichtingsavond met als onderwerp prostaatkanker bij de mannen. De inleiders waren de heren Chas Warning, F. Eersteling en R. Graanoogst, allen bestuursleden van stichting prostaatkanker Suriname en de heer Amania, verpleegkundige van ‘s Lands Hospitaal. Tijdens de conferenties besteden we ook tijd aan danken, lofprijzen, evangeliseren, lezingen en bidden. Onze conferenties zijn bestemd voor alle mannen vanaf 18 jaar, ongeacht ras, kleur of geloof.

Landelijk
De groep zal zich zoveel mogelijk landelijk dienstbaar maken. Zo zijn wij recentelijk afgereisd naar Coronie om de begikerki te houden met onze broeders aldaar. We hebben nu drie conferenties in Paramaribo achter de rug en we zijn de Heer dankbaar met het aantal participanten. Naast het bijeenkomen rond Gods woord zal er ook ruimte zijn voor sport en spel, educatie, voorlichting en nog veel meer, maar dat laatste houden we nog even als een verrassing! Nieuwsgierig geworden? Mis dan onze conferenties niet! Het bestuur van Fatima Begikerki Mannengroep roept alle mannen op: kom ons joinen in het vereren van Jezus; Hij is de weg, de waarheid en het leven.
Meer info gewenst? Hieronder onze mobiele nummers:
Broeder Donnovan Perera – secretaris – 8998480
Broeder Cedric Apai – penningmeester – 8761278
Broeder Ricky Moehadis – commissaris algemene zaken – 8963141
Broeder Hendrik Setrokarijo – voorzitter – 8649309

OMHOOG Jaargang 62, editie 42, 11 november 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , , ,

1 reply

  1. WAT EEN GRANDIOOS GEWELDIG IDEE!!!!!!!!!! IK GA GELIJK MEEDOEN UWU

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: