Fundraising O.L.V. van Fatima

Door Monique Pomba –

Initiatief zuster Virginia
Op zondag 28 oktober jl. was er in de tuin van de bisschop op initiatief van zuster Virginia een fundraising ten behoeve van de restauratie van de O.L.V. van Fatimakerk aan de Calcuttastraat. Het initiatief voor deze mooie activiteit is ontstaan nadat zuster Virginia had gehoord over de noodzakelijke renovatie van het kerkgebouw en dat er een actie daarvoor op touw was gezet. Zij heeft kosten noch moeite gespaard om op zoek te gaan naar sponsors om deze activiteit te kunnen uitvoeren. Hartelijk dank voor het verzette werk, zuster Virginia!
Het geheel ging van start met samenzang van het volkslied onder begeleiding van Dario uit Peru op de panfluit. Pater Fransiskus van de O.L.V. van Fatimaparochie deed de opening met een gebed. Hierna volgde de vertoning van een korte video waarin de activiteiten van de parochie maar ook de huidige staat van het kerkgebouw te zien waren. Terwijl de aanwezigen tegen een redelijke prijs over heerlijke hapjes konden beschikken, werden zij afwisselend vergast op traditionele Javaanse dans en panfluitmuziek van Dario.
De tari cebing melati (jasmijndans) werd onder andere opgevoerd, waarin de schoonheid en kuisheid van een jong meisje, te vergelijken met de jasmijnbloem, werden uitgebeeld. Bij de laatste dansopvoering konden de aanwezigen ook meebewegen door de mooie dansbewegingen van de danseressen na te doen. De panfluit van Dario bracht vrolijke en prachtige muziek voort die de sfeer in de tuin waarlijk verhoogde. Zo talentvol als Dario is, zong hij tussen het spelen door ook nog enkele swingers, zoals een van mijn favoriete Spaanstalige nummers Guantanamera. Het was duidelijk te zien dat het publiek ontzettend genoot.

Geslaagde en gezegende dag
Door Miguel van restaurant Kokkie Miquisine werden ter plekke nasi en bami bereid. De Indonesische ambassade heeft ons goed bevoorraad met een donatie van overheerlijke Indonesische hapjes waaronder bakso, ijsteler, lemper, mendoet, pejeh klaroen en de dawetdrank. Verder waren ook verkrijgbaar: cake gesponsord door Sun Ice, muffins, phulauri die ter plekke werd gebakken en heerlijke sappen gesponsord door Michi.
De kunstliefhebbers kwamen ook aan hun trekken door de expo van de prachtige kunstwerken van Michael Wong Loi Sing. De zeer talentvolle Fabio heeft een aantal aanwezigen mogen verblijden met zijn live portret. Het bedrijf Rising Sun Wine was ook aanwezig met zijn variëteiten aan wijnsoorten met als hoofdingrediënt Surinaams fruit. De jamun en ananas zijn vooral in de droge tijd heel goed in trek, vertelde directeur-eigenaar de heer Benito Amania. Van de dubrudu en duludulu, beide liaansoorten afkomstig uit het bos, wordt ook wijn gemaakt.
Even werden wij gezegend met regendruppels die voor een verkoeling zorgden, maar het weer klaarde gauw op waardoor de activiteit zich vrolijk voortzette en tot een goed eind kwam. Terugblikkend kan met tevredenheid gezegd worden dat het een heel mooie, geslaagde en gezegende dag is geweest. Namens de pastoor en parochianen nogmaals een hartgrondige dank aan eenieder die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd tot het welslagen van deze mooie activiteit. Moge de Heer u rijkelijk zegenen!
‘Wie zich bekommert om een vriend in nood toont zijn eerbied voor de Ontzagwekkende’ Job 6:14.

OMHOOG Jaargang 62, editie 41, 04 november 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: