Wereldmissiezondag: geef met een gul hart

Door Melvin Mackintosh –

Op 21 oktober 2018 is het Wereldmissiezondag. In de Wereldmissiemaand en op Wereldmissiezondag vieren wij onze christelijke roeping om mensen tot Christus te brengen, Zijn blijde boodschap te verkondigen en de vreugde van ons katholieke geloof in Christus te delen met anderen. In editie 37 van 7 oktober jl. werd de boodschap van paus Franciscus voor Wereldmissiemaand gepubliceerd. De paus schrijft: ‘Ieder van ons is geroepen om na te denken over het gegeven: Ik ben een missie op deze aarde; het doel waarvoor ik hier in deze wereld ben (Evangelii Gaudium, 273).’ Paus Franciscus benadrukt om met jongeren de blijde boodschap te verkondigen.
De organisatie van Wereldmissiemaand en Wereldmissiedag ligt in handen van de pauselijke missiewerken (PMW). Er wordt jaarlijks inhoud gegeven aan deze roeping d.m.v. een bijzondere collecte. Ook in bisdom Paramaribo zal in het weekend van 20 en 21 oktober slechts één collecte worden gehouden tijdens de H. Missen en diensten. Die collecte is in zijn geheel bestemd voor de inspanningen van de Kerk t.b.v. de evangelisatie. Op deze manier dragen wij financieel bij aan alles wat ondernomen moet worden om Christus te verkondigen aan de volken en om ons geloof de levengevende kracht te laten zijn, die het in feite is en behoort te zijn. Het verzoek is dan ook om met een gul hart te geven.

OMHOOG Jaargang 62, editie 39, 21 oktober 2018

A1-rechtsonder-Poster World Mission Sunday 2018-39-2110Categorieën:geloof en leven

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: