Hard werken aan de geestelijke opvoeding en groei

Door Yolanda Debs –

Voldaan gevoel
Lectio Divina is eenvoudig gezegd: lezen, overwegen en bidden. Het doel hiervan is om God te ontmoeten en hem toe te laten ons leven te veranderen opdat wij meer op hem mogen gelijken door het werk van de Heilige Geest. Ik mocht meehelpen in de workshop Lectio Divina en was ingeroosterd voor een sessie van 10.20-11.00 uur. Ik verliet het KJS Youth Festival echter pas tegen 18.00 uur met een voldaan gevoel. Het was een mooie ervaring om met de jeugd bezig te zijn.
Voorafgegaan aan iedere sessie vond er een presentatie plaats. Na de presentatie werden de groepen gesplitst in drie of vier kleinere groepen. Ik mocht een kleinere groep leiden conform de “7 stappen methode”. De Evangelielezing uit Marcus 7,31-37 werd tot drie keren toe gelezen. Daarna mocht elk kind aangeven welk woord of welke vers hem of haar het meest aansprak. Ik kreeg hele mooie reacties en interessante vragen hierop. Ondanks Lectio Divina geen Bijbelstudie is, heb ik wel de vragen beantwoord.

Kinderen kennen de bijbel niet
Wat mij opviel is dat vers 36 veel kinderen raakte. “Hij gebood hun om het aan niemand te zeggen”. Verbaasd reageerden de kinderen als volgt: “Oh, het gaat dus om een geheim. Dus als ik iemand een geheimpje toevertrouw mag die persoon het aan niemand vertellen.” Ik vond dit mooi om te horen en het deed ook wat met mij. Ik voelde goed aan dat kinderen aandacht, liefde en geborgenheid willen.
Bij elke workshop ervoer ik enthousiasme, spontaniteit en oprechte belangstelling voor het woord van God. Wat ik wel merkte en best wel jammer vond, is het feit dat de kinderen de bijbel niet lezen en daardoor de bijbel niet kennen. Dat komt doordat de kinderen zondags niet naar de kerk gaan en zij de orde van de dienst niet kennen. Geconcludeerd mag worden dat alle sessies succesvol zijn geweest. Maar er moet nog hard gewerkt worden aan de geestelijke opvoeding en groei van het kind zowel thuis, op school en in de kerk. But we go for it!!!!

OMHOOG Jaargang 62, editie 37, 07 oktober 2018

IMG_6190-k

 Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: