Als een beter mens teruggegaan naar huis

Enkele deelnemers aan het KJS Youth Festival 2018 hebben hier kort hun ervaring opgeschreven.

U bent Heer
Het KJS Youth Festival is voor mij een hele mooie ervaring geweest. Meer nog omdat ik in eigen land met zoveel jongeren een doel voor ogen had en dat is ons geloof vieren en beleven. Natuurlijk zat het festival vol mooie en bemoedigende momenten maar het moment waar ik na het festival nog dagen aan dacht was de stilte tijdens het binnenhalen van het Allerheiligste. Alle jongeren knielden voorover; de stenen vloer heeft de jongeren niet ervan weerhouden om te knielen in aanbidding voor de Heer. Op dat moment kon ik ervaren ‘Lord you are the most Highest One’ en begrijpen dat elke knie zal buigen en elke tong zal belijden: U bent Heer. – Imara Vliet

Een eer om mee te doen
Ik vond het een eer om mee te doen aan dit KJS Youth Festival. Ik heb genoten en heb nieuwe vrienden gemaakt. In het begin was ik wel erg gedemotiveerd. Ik was teleurgesteld dat we met grote kinderen te doen hadden en ze deden net kinderen die de 1e fase van verliefdheid bereikt hadden. Voor de rest geef ik mee dat als er niet genoeg slaapplek is, dat we dan niet teveel kinderen nemen. Ik weet dat jullie iedereen een kans wil geven maar lukt het niet dan niet. En uuhmmmm, wat kleding betreft vind ik dat jullie strenger moeten worden. NETTE KLEDING en dan moet dat het zijn. Voor de rest was het goed. – Sharelfa Fenno

Teken van liefde
Het bezoeken van Huize Betheljada tijdens het weekend van het KJS Youth Festival sprak mij het meest aan. Omdat ik daar mocht zien hoe gezegend wij zijn en toch zijn wij soms heel ondankbaar en nooit tevreden. Daar kwam ik kinderen tegen die zwaar gehandicapt zijn en toch gelukkig zijn. Het zien van deze kinderen leerde mij te beseffen dat ik altijd tevreden en dankbaar mag/moet zijn met wat ik heb en het goede dat men voor mij wilt doen of doet. God heeft met elk van ons een plan, dus ik geloof ook dat God een plan met hun heeft. We zijn allemaal heel bijzonder in Gods ogen, maar deze kinderen zijn voor mij extra bijzonder in Gods ogen. Omdat zij anderen kunnen laten beseffen dat we altijd goed met elkaar moeten leven en natuurlijk dankbaar en tevreden moeten zijn. Deze kinderen zijn voor mij een teken van liefde! Ik ben heel blij en dankbaar dat KJS met zo’n idee kwam. Alle eer en glorie aan de Heer. – Jenella Berrenstein

Aanraking van de Heer
Ik, Maurizio, vond het KJS Youth Festival heel goed en leerrijk. Het heeft me geloof verdiept. Ik vond het leerrijk. De aanraking van de Heer was duidelijk te voelen bij de nachtwake en dit heeft me dichter bij de Heer gebracht. Het heeft me heel goed gedaan en ben als een beter mens teruggegaan naar huis. Wat ik heb geleerd zal ik ook proberen uit te dragen in mijn verdere leven. Ik hoop dat het KJS Youth Festival elk jaar gehouden wordt en dat er meer jongeren meedoen. – Maurizio Paujali

I have learned a lot
The KJS Youth Festival was organized for young people to live their faith with passion in prayer, to adopt a life attitude of mercy, commitment to the family and to bring together the Catholic youth who want to do something more with faith. It was divided into: where to go with nature, where to go with yourself, where to go with your faith and where to go with others?
I have learned to protect our forest and nature, that destroying nature is not good for humans and animals. In discussing where to go with yourself, I learned that you must be sure which choice you make in life. I have learned where you can go with your faith and also learned the five proofs of God. Finally I learned that you must help your loved ones, be forgiving and be kind to others. There was also a Cultural Talent Show where each parish could present singing/dancing or something else and also workshops. – Jerry Joseph

Appreciate what I have
So how I have experienced the KJS Youth Festival was interesting. The activities were fun to participate in except for sport. The food could be better. What I enjoyed the most was the nachtwake. It kept me peaceful at night. I also enjoyed helping the handicapped people. In this I learned to appreciate what I have and to use correctly. Therefore it was a great accommodation. I would also like to thank Richardo for looking out for me and Jerry. – Shone Mendis

Een voor een geraakt
Dag1 ging over de natuur: nooit gedacht dat er per 5 seconden zoveel(een voetbalveld) wordt ontbost in ons gemeenschappelijk huis. Dag 2 ging over waarheen met mezelf (studie/baan): een duidelijke presentatie met als voorbeeld een schilderij met één hand en vijf vingers. Ze zijn niet even lang, maar ze zijn allen hetzelfde. Het belangrijkste voor mij op dag 3 was de nachtwake: in een kapel, een rustige plek waar de Heilige Geest spreekt tot ons. De tranen rollen over onze wangen want het heeft ons één voor één geraakt. Op dag 4 gingen wij op ziekenbezoek in Huize Betheljada. De andere kant van de wereld, jonge mensen met meervoudige beperkingen, anderen die lijden. Hartverscheurend! Wij zijn gezond en gezegend. Hier ging zoveel gevoelens van medelijden in me om. – Gwen Moestro

Lichamelijke en geestelijke barmhartigheid
Ik heb er voor gekozen om naar het KJS Youth Festival te komen en ik heb gezien en ervaren de goede keuze die ik heb gemaakt. Omdat ik heb geleerd hoe ik mezelf moet leren kennen. God is de eerste die me heeft lief gehad en ik ben Hem dankbaar daarvoor.Hij is mijn eerste liefde. Ik heb ook geleerd hoe mijn naaste lief te hebben, door barmhartigheid te tonen, de lichaamlijke en de geestelijke barmhartigheid. Ik zal dit meenemen zodat mijn geloof sterker kan worden. Ik zal het bidden serieuzer aanpakken en ik zal ook mijn medemensen begeleiden en motiveren met wat ik hier heb geleerd. Volgend jaar doe ik zeker weer mee. Het was top! Hoe zal men aan mij zien dat ik na dit festival veranderd ben? Ik zal mensen meer gaan motiveren, want dat deed ik niet graag, dat ik over m’n geloof ga praten met anderen. We hebben zieken bezocht, ik zal dat ook meer gaan doen, ik hou ervan. En meer gaan bidden, bidden helpt echt! – Tiara Misidjan

OMHOOG Jaargang 62, editie 37, 07 oktober 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: