KCV op mini-beurs KJS Youth Festival 2018

Door Rosanda Courtar –

Onderricht de knaap, hoe zijn weg dient te zijn en zelfs in zijn ouderdom wijkt hij er niet van af. Spr. 22:6
De Katholieke Charismatische Vernieuwing mocht op zaterdag 8 september j.l. jongeren informeren over haar werk en in het bijzonder de gaven van de Heilige Geest. Dit gebeurde tijdens het youth festival georganiseerd door de Katholieke Jongeren Suriname.

Besluit voor deelname
De missie van de Katholieke Charismatische Vernieuwing is om mensen te helpen groeien in een diepere persoonlijke relatie met Jezus, waardoor hun gaven en talenten vrijkomen om actief binnen de katholieke kerk te worden ingezet. We zijn van mening dat je niet jong genoeg kunt beginnen om die relatie met Jezus op te bouwen of verder te verdiepen. Hoe vaak komt het voor dat je in één keer meer dan 200 jongeren bereikt? Wij grepen deze gelegenheid met beide handen aan. Wat het mooier maakte was dat we naast de jongeren ook de festivalbegeleiders en -werkers konden informeren. Daarnaast kreeg onze stand bezoek van de andere beursparticipanten en kwam er een aantal geïnteresseerden van buitenaf speciaal naar de beurs.

Relatie met Jezus
Jezus vraagt van ons dat wij Hem volgen. Dat wij gehoorzaam zijn. Hij wil in ons leven, zodat wij de Liefde, die Hijzelf is, ook kunnen uitdragen. De Heilige Geest helpt ons hierbij. Want toen Jezus opsteeg naar de hemel, zei Hij aan Zijn volgelingen: “Ik laat jullie de Heilige Geest achter, die jullie alles in herinnering zal brengen wat ik jullie heb geleerd”(Joh. 14:26). De Heilige Geest hebben wij bij ons doopsel ontvangen. Dat is het begin. Hij wil actief werkzaam in ons zijn. Daartoe mogen wij Hem steeds weer uitnodigen, terwijl wij ons hart openen voor Hem. Daarnaast is het goed als wij regelmatig samenkomen voor gebed, dankzegging, lofprijzing, aanbidding en het bestuderen van Gods Woord. Dat kan bijvoorbeeld in de diverse gebedsgroepen die de Katholieke Charismatische Vernieuwing rijk is. Ook is het belangrijk dat we de sacramenten, zoals de eucharistie en de biecht (=sacrament van vergeving en verzoening) vieren en beleven. Als we bouwen aan onze relatie met Jezus kunnen we de gaven van de Heilige Geest, zoals genoemd in 1 Corinthiërs 12, ontvangen: Wijsheid, Kennis, Geloof, Genezing, Wonderen, Profetie, Onderscheiding van geesten, Tongen, Vertolking van tongen.

Beursstand
De stand was fleurig aankleed met banners van de Katholieke Charismatische Vernieuwing en bood informatie over de gaven van de Heilige Geest, welke in een mooie folder was verwerkt. Uiteraard waren er folders met informatie over de Katholieke Charismatische Vernieuwing, haar werking en de gebedsgroepen voor volwassenen, kinderen en jongeren. Er werden planten te koop aangeboden en de bezoekers konden foto’s en filmpjes van onze events op groot scherm volgen. De fotobooth met props waren een hele happening. Props zijn uit papier geknipte accessoires die je voor je kan houden en die je foto zoveel leuker maken. Zo kun je bijvoorbeeld een hoed of kroontje, een gekke snor of hip brilletje opzetten. Er waren ook props met uitspraken, zoals ‘Son of the King’, ‘Too blessed to be stressed’ en ‘Sante Yeye faja”. Jong en oud lieten zich, alleen of met anderen vastleggen op de foto. Deze foto’s konden ze terugvinden op de Facebookpagina van de Katholieke Charismatische Vernieuwing, die tijdens de minibeurs werd geopend. De jongeren kregen ook een boekenlegger met daarop een bijbeltekst mee.

Wil je groeien in je relatie met Jezus?
We zijn God dankbaar dat Hij ons in staat heeft gesteld om op deze manier invulling te geven aan de minibeurs. We bidden dat we hebben mogen bijdragen aan de invulling van het thema van het Youth festival ‘Quo vadis – Waar ga je heen?’ Jong en oud heeft hopelijk antwoord daarop kunnen geven. Waar gaan we heen? Geleid door de Heilige Geest, op weg naar een diepere persoonlijke relatie met Jezus.
Wil jij ook groeien in je relatie met Jezus? Maak dan contact met de Katholieke Charismatische Vernieuwing op 404882 of 8652415, mail naar KCVSuriname@gmail.com, Bezoek onze website via http://www.bisdomparamaribo.org/bewegingen/katholieke-charismatische-vernieuwing en volg ons op Facebook (Katholieke Charismatische Vernieuwing).

OMHOOG Jaargang 62, editie 37, 07 oktober 2018

A3-KCV op minibeurs 37-0710Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: