Círio de Nazaré 2018: het programma

Door Charles Chang –

Noveen
In editie 33 – 19 augustus jl. was al melding gemaakt van de komende derde grote viering van Círio de Nazaré in Paramaribo. Op zondag 30 september zullen de namen bekend worden gemaakt van de personen die meedoen aan de huisbezoekjes. Het worden vier groepen die vanaf 3 oktober beginnen met het houden van een noveen in de avond bij de mensen thuis. Om hiervoor in aanmerking te komen dient men zich op te geven bij het secretariaat van de Braziliaanse parochie van Onze Lieve Vrouw van Nazareth aan de Jozef Israëlstraat 86. Op vrijdag 5 oktober wordt er een noveen gehouden bij de bisschop thuis. Overdag zullen de groepen scholen, ziekenhuizen en bedrijven aandoen.

Rivier- en straatprocessie
De week daarop, op zondag 7 oktober, volgt een groot moment. In de kerk wordt dan de nieuwe mantel voor het beeld gepresenteerd. De dragers van de berlinda of kast, met daarin het beeld in de processie, worden ook op die dag bekend gemaakt. Het is de traditie in Belém dat het beeld van de Círio elk jaar een nieuwe mantel krijgt.
Op 11 oktober wordt het feest officieel geopend met een tridium. Iedere avond om half acht is een heilige mis. Op zondag 14 oktober volgt de grote viering die begint met een rivierprocessie van Leonsberg naar de SMS pier. Daarna volgt de straatprocessie naar de kerk, alwaar er een speciale mis zal worden gehouden. De dag wordt afgesloten met een lunch en bingo drive. In een latere editie zal de route van de straatprocessie doorgegeven worden.

Update: details
Zondag 30 september: presentatie van de 4 groepen die huisbezoekjes zullen afleggen
Zondag 7 oktober: presentatie van de nieuwe mantel voor het Cirio beeld
Op 11, 12 en 13 oktober: Tridium telkens om 19.30 uur – Na de Heilige Mis typische eetstands
Zondag 14 oktober: grote finale dag met rivier- en straatprocessies
6.00 uur: vertrek bussen van de Braziliaanse kerk naar Leonsberg voor de rivierprocessie
8.00 uur: aankomst boot bij de SMS Pier. Begin van straatprocessie naar de kerk
10.00 uur: Heilige Mis in de kerk Nossa Senhora de Nazaré, Jozef Israëlstraat 86
12.00 uur: lunch met live muziek en kinderspelen
17.00 uur: grote bingo drive met als hoofdprijs een auto.

OMHOOG Jaargang 62, editie 36, 30 september 2018Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: