Jubileum concert: creatie, variatie en stijl

Door Lucien Chin A Foeng –

Klinkende namen
Het duurde met een korte pauze langer dan twee uur: het jubileumconcert in de kathedrale basiliek op zondag 26 augustus, bij gelegenheid van 60 jaar RK-Bisdom Paramaribo.
Het publiek heeft genoten van mooie zang- en dansnummers, inclusief de solo’s van Arturo den Hartog, pater Esteban Kross en Nisha Madaran. Ook de solo van Rashidi Sanches en het saxofoonspel van Lawrence Gudge waren van een gehalte dat het publiek met een extra applaus beloonde. Lof gaat ook uit naar de toetsenist Jaïr Konter, die verschillende nummers zeer deskundig begeleidde. De houseband van de bisschop en hun vrienden, waaronder enkele dames van de kathedrale koorschool hebben laten zien hoeveel talent er schuilt in onze surinaamse jongeren. Hun optreden heeft het geheel een echt gezellig surinaams tintje gegeven.
Het had zeker drukker gekund, vooral als je in overweging neemt dat het gratis was. Een vrijwillige bijdrage werd wel gewaardeerd. Ook een jarig bisdom heeft middelen nodig om de organisatie draaiende te houden, nietwaar?

Enthousiast genoten
Natuurlijk hield Mgr. Karel Choennie eerst een korte toespraak, waarin hij zijn keuze van het thema “Wij, Zijn volk; Hij, onze God” uit de doeken deed. Aan de hand van namen uit het Oude Testament toonde de bisschop ons het beeld van een bezorgde en zorgende God, die vooral bij Zijn volk wil zijn. Een God die voor de relatie met Zijn volk alles over heeft. De openingstoespraak werd afgesloten met het gebed uitgegeven in verband met 60 jaar RK-Bisdom Paramaribo. De master of ceremonies, een stralende Rosita Leeflang, introduceerde vervolgens de show en breidde deze vaardig aan elkaar.
Op de voorste rij zaten bisschop Karel Choennie, bisschop emeritus Wilhelmus de Bekker en aartsbisschop Jason Gordon, die speciaal voor de bigi yari van het bisdom uit Port-of-Spain naar Paramaribo was afgereisd. Ook de hoogbejaarde Andre Vonsee, stonfutu van de H. Familie, en de moeder van pater Kross in haar rolstoel, hebben stil maar enthousiast zitten genieten van het programma.

Mooi geheel
Het was erg gevarieerd. Er was dans in fleurige koto’s van jonge danseressen met bekkens met bloemen, maar ook een klassiek nummer van meisjes in witte tutu’s, die engelen voorstelden, en moeder Maria in het blauw. Een Marianummer kon niet ontbreken op een feestconcert van het bisdom. Ook mogen de twee nummers van onze drie Javaanse nonnen met pater Franciscus niet onvermeld blijven. Een welkome toevoeging aan een mooi geheel: creatief, gevarieerd en stijlvol.
Vicaris-Generaal Kross en zijn team mogen terugzien op een geslaagde avond.

OMHOOG Jaargang 62, editie 35, 02 september 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: