KJS Youth Festival 2018

Door Gerda Misidjang –

Quo Vadis?
De jongerenbeweging van het bisdom, Katholieke Jongeren Suriname (KJS), organiseert van 6-9 september haar eerste openlucht youth festival. Drie dagen lang zullen op het complex van Asewa ‘Otono en Christoforus internaat aan de Prinsessestraat 46 meer dan honderd jongeren bij elkaar zijn voor onder andere geloof, gebed, sport en spel.
Het thema ‘Quo vadis – Waar ga je heen?’ wordt belicht vanuit verschillende invalshoeken: waar ga je heen met de natuur, waar ga je heen met jezelf, waar ga je heen met jouw studie, waar ga je heen met jouw geloof? Het thema komt verder tot uiting in verschillende workshops, een mini-beurs, een Maria lichtprocessie en een nachtwake. Het festival heeft een feestelijk karakter en de Eucharistie, zang, dans, verschillende culturele en spontane presentaties als ook sport staan centraal.

Karakter en bijdrage
Zaterdag 8 september heeft een speciaal karakter vanwege de mini-beurs van 11:00 – 16:00 uur en de Maria lichtprocessie die begint om 19:30 uur. Beide activiteten zijn open voor de totale geloofsgemeenschap en bieden een unieke gelegeheid om de jongeren te ondersteunen.
Zondag heeft een missionair aspect, waarbij de jongeren verschillende instellingen zullen bezoeken om Gods liefde en barmhartigheid te tonen aan de naaste. Het festival wordt afgesloten met een dienst om 16:00 uur en is ook open voor een ieder.
Elke bijdrage in de vorm van uw tijd, talent of financiën is zeer welkom en zal zeker het werk van de jongeren binnen het bisdom ondersteunen. Zou u graag een jongere willen registeren of een bijdrage willen doen in welke vorm dan ook, vooral tijdens de missionaire activiteit, maak contact met Dienst GCC op het telefoonnummer 476888. Uw gebed voor het welslagen van dit event is een zeker voor ons een bron van kracht.
Alle participerende jongeren worden verwacht zich aan te melden op donderdag 6 september om 16:00 uur bij Asewa ‘Otono.

OMHOOG Jaargang 62, editie 35, 02 september 2018

ODKB5867Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Voor updates:
  Volg ons op Facebook: https://goo.gl/o4q33L
  Volg ons op Twitter: https://goo.gl/y1Ms8p
  Volg ons op Instagram: https://goo.gl/EFzh2w
  Abonneer onze Youtube channel: https://goo.gl/w1C7w9

  Like

 2. Geweldig dit initiatief. Een goeie thema dat jongeren verder op weg kunnen helpen. Ik neem u allen in gebed. Alles wat wij doen in de naam van de Heer zal gedaan worden in de naam van de Heer. God bless!😇

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: