AEC Stewardship and Development

Door diaken Guillaume Woei A Jin –

Deelname AEC conferentie
Personen van 14 (aarts-)bisdommen van de Antilliaanse bisschoppenconferentie (AEC) kwamen bijeen van 7 – 9 augustus jl. in het seminarie van St. John Vianney en de Ugandese Martelaren, Mount St. Benedict in Trinidad. Het onderwerp van bespreking was Stewardship and Development. Namens bisdom Paramaribo mocht ik, diaken Guillaume Woei A Jin deelnemen aan deze conferentie.
De conferentie is een vervolg op twee vorige gehouden in 2017 in Atlanta, Georgia (VSA) en Castries, St. Lucia. De conferenties en het onderwerp maken allemaal deel uit van een initiatief om manieren te zoeken om katholieken te betrekken bij de ondersteuning van de missie van hun plaatselijke kerk.

Missionair zijn en bijdrage leveren
De facilitator van de conferentie was Michael Murphy, uitvoerend directeur van de International Catholic Stewardship Council (ICSC), die al meer dan 25 jaar leiding geeft aan christelijke stewardship-vorming en institutionele katholieke filantropie.
In de conferentie belichtte de heer Murphy het belang om gelovigen te onderrichten in de manieren hoe de Kerk voorziet in hun spirituele welzijn. Hij gaf ook aan dat wij goed moeten formuleren hoe de Kerk betrokken is in de transformatie van de samenleving. Hij benadrukte ook dat het belangrijk was om gelovigen bewust te maken en ook moeten worden uitgenodigd om missionair te zijn en hun bijdrage te leveren, hetzij in expertise (talenten en tijd) of in financiële ondersteuning.

Netwerken en versterken samenwerking
Alhoewel elk bisdom zijn eigen karakteristieken heeft, onder meer verwoord door de deelnemers van de conferentie Stewardship and Development, is duidelijk naar voren gekomen dat zij behoefte hebben om meer te netwerken binnen de Antilliaanse bisschoppenconferentie, voor betere communicatie, samenwerking en formatie. Ook werd de hoop uitgesproken dat de samenwerking tussen de AEC en de ICSC wordt versterkt.
Op de foto van links naar rechts:
Corrol Fagan, Kingston; Michele Roofe, Kingston; Crystal Lewis, Georgetown; Deacon Carlyle Glean, St. George’s; Lynda Johnson, Bridgetown; Yvonne Alexander, Roseau; Jennifer Lee, Port of Spain; Michael Murphy, Executive Director, ICSC; Fr. John Persaud, AEC General Secretary; Rock Beharry, AEC/ICSC Representative/Georgetown; Noleen Azille, St John Bassetterre; Guillaume Woei A Jin, Paramaribo; Fr. Noel Leslie, Belize City; Dr. Diana Davis-Smith, Mandeville; Deacon John Douglas, Castries; Catherine Lewis, Kingstown; Fr. Francis Arumainathan, Kingston; Michelle Mitchell-Lloyd, Nassau; Bro. Chris Meyer, Montego Bay and Najette Abraham, Port of Spain.

OMHOOG Jaargang 62, editie 34, 26 augustus 2018

A3-AEC Conferentie Stewardship--afb1-34-2608Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: