Kinder Vakantie Pretweek van de St. Alfonsus

Door Angela Gorré –

Zout der aarde, licht van de wereld
Het is vakantie! Voor kinderen is dit een periode om lekker van hun vrije tijd te kunnen genieten. Nu het schooljaar achter de rug is, is het tijd voor ontspanning en gezelligheid met nog steeds een tintje educatie. Ook dit jaar organiseert de St. Alfonsusparochie de “Kinder Vakantie Pretweek” van maandag 27 tot en met vrijdag 31 augustus 2018. Deze activiteit is bestemd voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Ons thema voor dit jaar is gehaald uit Matt.5,13-14: “Jezus zegt: ‘Jullie zijn het licht in de wereld en het zout van de aarde’”. Middels deze pretweek willen wij onze kinderen aan de hand van ons thema op een creatieve en leerrijke manier bijbrengen dat zij het licht dat zij van God ontvangen naar iedereen moeten laten doorschijnen. Zout heeft smaak en geeft smaak. En deze smaak verliest het nooit. Zo zijn ook wij, als volgelingen van Jezus Christus, gemaakt om kwaliteit en ‘smaak’ te brengen in onze omgeving. Hierdoor zijn wij in staat om anderen te kunnen helpen.
De zoon van God wordt het licht van de wereld genoemd (Joh.8,12). De Zoon noemt Zijn volgelingen ook het licht van de wereld. Licht is net zo onmisbaar als zout. Wanneer wij Jezus Christus volgen, zijn wij in deze wereld het licht. Hij wijst ons de weg. Wij zijn licht omdat wij Hem volgen. Dat licht mag schijnen voor iedereen om ons heen. Onze kinderen zullen na de pretweek zeker beseffen dat zij het licht van de wereld zijn en het zout der aarde.

Vol programma; donaties welkom
Wij zullen iedere ochtend beginnen met gebed, zang en een verhaal uit de Bijbel, welke betrekking heeft op ons thema. De activiteiten waar de kinderen aan zullen meedoen zijn o.a. handenarbeid, zang, dans en sport. Ze kunnen zwemmen en meedoen aan een speurtocht en bijbelquiz.
De laatste dag zullen wij gezellig afsluiten te Zanderij 1. De bijdrage per kind is SRD 50. Sponsoring en donaties zijn welkom. Indien u een kind wenst te ‘adopteren’ voor deze activiteit of u wilt doneren, dan kunt u gerust contact opnemen met het secretariaat van de Alfonsuskerk.
Het vorig jaar deden 111 kinderen mee aan de pretweek en ons thema was toen: “Zorg voor ons gemeenschappelijk huis”. Het was een geslaagde week. De registratie voor dit jaar is reeds in volle gang en duurt tot en met 23 augustus 2018. Ook dit jaar is ons streven om ongeveer 100 kinderen te accommoderen. Weest u er dus snel bij en schrijf uw kind in om mee te doen aan deze gezellige, maar bovenal leerrijke activiteit.
Voor meer info kunt u terecht op onze facebook pagina of u kunt bellen met het secretariaat van de Alfonsuskerk op het nummer 473379.

OMHOOG Jaargang 62, editie 33, 19 augustus 2018

A3-Kinder Vakantie Pretweek-afb1-33-1908Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: