Bouwproject kerk Alfonsdorp afgerond

Door pater Doris Weewee OMI –

Als gedoopten mogen wij op elkaar rekenen voor hulp. Hulp aan elkaar is ook een verbintenis in onze eigen kerk, ze versterkt onze missie. In onze evangelisatiebeweging nodigen wij eenieder uit om met gebeden en gulle donaties deel te nemen aan deze missie.
Als pastoor ben ik erg blij om te merken dat de gemeenschap van Alfonsdorp, Beneden-Marowijne hieraan gehoor heeft gegeven. Ofschoon het door de economische situatie in Suriname moeilijk was voor de mensen om met geld bij te dragen, is het toch gelukt om hun ondersteuning te krijgen.
Het is mij een genoegen u te informeren dat het oude kerkgebouw van Alfonsdorp is gerenoveerd en omgebouwd tot een modern kerkje. Met hart en ziel heb ik leiding mogen geven aan het bouwproject. Met gulle bijdragen van mevrouw Beatrice Chin was het mogelijk om 12 april 2018 te starten en het project eind juni te voltooien.
Op zondag 15 juli jl. was Mgr. Karel Choennie in Alfonsdorp voor de feestelijke inzegening van onze nieuwe kerk. De hele kerkgemeenschap van Albina, St.-Anna was erbij. Haar praise team heeft de zang verzorgd. De bisschop dankte mevr. Chin met een Petrus-Dondersmedaille voor haar loyale bijdragen aan de kerk. Het bisdom heeft geen geld aan dit project hoeven te besteden.
Ik ben ook blij met het verhoogde besef en de verantwoordelijkheid van de gelovigen. Dit bouwproject is een voorbeeld van dat besef en de groeiende aandacht voor kerk-zijn in onze geloofsgemeenschappen in Marowijne. Ook ik dank eenieder voor de inzet, bijdrage en ondersteuning. Gods zegen.

OMHOOG Jaargang 62, editie 29, 22 juli 2018Categorieën:geloofsverdieping, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: