Arki no: twee aan twee, neem niets mee

Door Priya –

God zegt: Het is niet goed dat de mens alleen is. Laten we de mens maken (Genesis 2, 18 + 21,22).
Zo schiep Hij uit de rib van de mens die Hij als eerst geschapen had een vrouw om diens gezelschap te zijn. In Prediker 4, 7 – 12 wordt aangegeven dat met zijn tweeën zijn het beste is. Jezus zendt de apostelen twee aan twee uit (Mc 6, 7 – 13). Ze moeten gaan verkondigen. Hij geeft hun macht over onreine geesten. Ze mochten niets meenemen. Alleen een stok!
In de woord- en communieviering op zondag 15 juli in de Barmhartige Samaritaan was het thema van de dienst: NEEM NIETS MEE. De parochianen werden in de homilie opgeroepen niet bang te zijn, maar actief te werken aan de zendingsopdracht die ook wij hebben ontvangen (Mat 18, 19 en 20).
Met het ontvangen van het heilig vormsel staan wij nog sterker.We hoeven niets mee te nemen. God voorziet. We zullen niet alleen zijn. We zullen nergens woordeloos staan. Wij kunnen vrij uitgaan en verkondigen, proberen te leven zoals Jezus ons dat heeft voorgeleefd. Ook mogen we met zijn tweeën op weg gaan. We hebben dan steun aan elkaar. De homilie werd afgesloten met het refrein van het lied Ga uit verkondig mijn boodschap.
De vrededeling werd aangevuld met het thema van de dienst. Men zei tegen elkaar: Neem niets mee, God voorziet, vrede. Er werd daarna gezongen: Geef elkaar nu de hand. De dienst werd afgesloten met het lied Ga nu heen in vrede. Het leefde in de Barmhartige Samaritaan. Na de dienst werd over en weer het thema van de dienst tegen elkaar geuit. Grappenderwijs, maar ook in ernst: NEEM NIETS MEE.

OMHOOG Jaargang 62, editie 29, 22 juli 2018Categorieën:Geen categorie

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: