Nieuwe priester voor Braziliaanse geloofsgemeenschap

Door Charles Chang –

Nieuwbakken
Op een opmerkelijke manier houdt hij zijn vingers wanneer hij het kruisteken maakt. Bij zijn eerste eucharistieviering de vorige week zondag in de Braziliaanse geloofsgemeenschap van Nossa Senhora de Nazaré krijgt pater Cassio Santos da Silva Oliveira (27) al te maken met een extra verrichting: twee dopen.
De jonge priester uit Aguidauana, Mato Grosso do Sul arriveerde zondag 8 juli op Zanderij. De letterlijk nieuwbakken priester werd op 3 februari dit jaar ingewijd. In de zes maanden van zijn jonge priesterschap is Suriname al zijn tweede missie.
“Vóór Suriname was ik vijf maanden in Maringa, Paraná voor de parochie van Nosa Senhora do Perpetuo Socorro (Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand). Daar wordt de hele dag mis gehouden en per week komen meer dan tweeduizend bezoekers,” zegt Cassio.

Vier jaar
Pater Cassio vervangt pater Ademar de Maia die in mei dit jaar vertrok. Tussen mei en juli lag de leiding in handen van pater Ricardo Carvalho die onlangs is afgereisd naar Wittem om het Nederlands te leren. De bedoeling is dat hij later in het jaar pater Rudolf Croon vervangt.
Bekend van de Brazilianen is dat ze alleen het Portugees spreken, maar pater Cassio kan ook een aardig woordje Spaans en Engels. “Mato Grosso do Sul ligt naast Paraguay, vandaar dat velen van ons wat Spaans spreken en het Engels komt omdat mijn congregatie van redemptoristen in Campo Grande een partnerschap heeft met die in Baltimore. Veel Amerikaanse redemptoristen van daar brengen ons dan een bezoek.”
Pater Cassio is uitgezonden voor vier jaar. “Neen, ik heb niet eerder gehoord van Suriname. Toen ik de naam voor het eerst hoorde dacht ik aan Afrika, maar intussen weet ik veel meer via internet.”

OMHOOG Jaargang 62, editie 29, 22 juli 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: