Team up with Jesus

Door Luve

Samenspel
Niemand redt het in z´n eentje; we zijn sociale wezens; we hebben anderen nodig. Zo zijn we geschapen, als man en vrouw die elkaar aanvullen.
De natuur zit vol van voorbeelden: bloemen hebben bijen nodig om vrucht te dragen, kinderen hebben leiding nodig om zich te ontwikkelen, leerling heeft leerkracht nodig. Als leerling en leerkracht zich niet beiden inzetten zal het resultaat pover zijn. Een leerkracht kan zich voor 100% inzetten, zonder het aandeel van de leerling worden de prestaties ondermaats. Een leerling die zich inzet maar niet die begeleiding krijgt, zal niet presteren waartoe hij/ zij in staat is.
Man en vrouw hebben elkaar nodig om leven voort te brengen. Alles hangt af van teamwork. Stel: je hebt samen een plan om iets te doen. Het succes hangt af van de inzet van beide partners, elk met hun eigen bijdrage. Als elk nu op zijn eigen manier werkt, er geen afstemming is, ieder denkt dat zijn/ haar aanpak de beste is, dan weet u nu al wat de uitkomst zal zijn. Als de een oost gaat en de ander west, ontmoeten ze elkaar niet. Wanneer ze samen afspreken welke route te volgen, wat het aandeel van ieder zal zijn, dan komen ze uit waar ze van plan waren; doel bereikt, succes.

Jezus wijst de weg
Jezus leert ons dat we de Vader eren als we vrucht voortbrengen, en wel vruchten die blijvend zijn. In je eentje breng je geen vrucht voort. We zullen moeten groeien en leiding krijgen van de Geest om te zien waar we naartoe gaan. We zullen een relatie moeten hebben met Jezus; die is De Weg. In deze relatie is Hij degene die de weg wijst, die weet waar we naartoe gaan. Ons aandeel is volgen.
De Heer wil ons geluk en ook wij willen niets liever dan gelukkig zijn. Toch kan Jezus ons gelukkig maken als we ook volgen waar Hij aangeeft, doen of laten wat Hij zegt. Dan komen we aan waar we moeten zijn. Als ieder zijn eigen weg volgt, een andere agenda heeft die niet dezelfde is als wat Jezus aangeeft, blijft ook voor ons succes, geluk, nog net buiten bereik. Hoe we ons ook inzetten. Maar wanneer we getrouw volgen en doen wat Hij van ons vraagt, in de overtuiging dat Hij het beste wil voor ons, dan komen waar we zijn willen.

Luister ik naar Zijn stem?
Een ding weet ik wel: Jezus spreekt tot ons, ook nu, elke dag. Het is vaak zo druk om ons heen en ook in ons, dat we moeite hebben die stem te horen, te herkennen en te verstaan wat Hij zegt. We moeten de stilte opzoeken om te luisteren. Dan is er de keuze: wat doe ik met datgene dat ik hoor. Het kan gebeuren dat we geen gehoor willen geven aan wat die stem ons zegt en we verwerpen het, of we maken onszelf wijs dat we niet goed gehoord hebben, dat dit niet de stem van de Heer was.
Wanneer we echter geloven dat God het geluk van ons wil, dat Hij weet wat het beste voor ons is dan doen we vertrouwvol wat Hij ons ingeeft. Hij heeft onze bijdrage nodig om ons geluk te bewerkstelligen.
Team up with Jesus. Luister, gehoorzaam en doe. Succes verzekerd.

OMHOOG Jaargang 62, editie 28, 15 juli 2018Categorieën:geloof en leven

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: