Hoe belangrijk is de voorbede?

Door Lucille Samson-Karg –

Binnen de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) is recentelijk een nieuwe werkgroep in het leven geroepen, nl. de voorbiddersgroep. Een voorbede is God vragen iets te doen voor andere mensen. Zo zal de groep zich heel speciaal richten op het gebed voor allerhande zaken: intern, lokaal en wereldwijd.
In de maand juni 2018 was te gast bij de KCV de heer Peter Timothy uit Trinidad. Peter is historicus en heeft dit vak gedoceerd aan de University of the West Indies. Momenteel is hij verbonden aan het seminarie in Trinidad. Deze historicus was in Suriname in verband met de conferentie Legacy of Slavery and Indentured Labour die door de Universiteit van Suriname was georganiseerd van 18 tot en met 22 juni jl. History (geschiedenis) is wel zijn vak, maar het hart van Peter gaat als eerste uit naar het verkondigen van Gods Woord.
In het bisdom Trinidad and Tobago is hij de trekker voor wat betreft evangelisatie en hij is ook zeer actief binnen de Eternal Light Community, een leefgemeenschap van de KCV-Trinidad. Zijn hartenwens om tijdens zijn verblijf in Suriname ook binnen ons bisdom dienstbaar te zijn was meer dan welkom voor de KCV-Suriname. Aan hem werd gevraagd om de bediening intercessory prayer (voorbede) te belichten.
De sessies waren toegankelijk voor alle belangstellenden binnen de gebedsgroepen. De onderwerpenDe onderwerpen waarover er werd gesproken zijn:
1) Overview of charismatic gifts
2) Scripture and intercession
3) Priority of intercession
4) Understanding intercession
5) Charisms and intercession
De spreker ging heel diep in op de thema’s die volledig in de Engelse taal werden gehouden. Door sprekende voorbeelden konden degenen die de taal misschien niet zo machtig waren, toch goed volgen.
Aan Agnes, een van de deelnemers van de voorbiddersgroep, vroeg ik hoe zij de sessies heeft ervaren.
– Het was boeiend, vooral de manier waarop de informatie werd gepresenteerd.
– De hulp van Gods Geest is onontbeerlijk, daarom wordt Hij altijd uitgenodigd aan het begin van de bijeenkomst.
– Er is kracht in gezamenlijk gebed.
– De taak van een voorbidder is niet oppervlakkig, het is heel diepgaand.  Er komt meer bijkijken dan alleen maar het gebed. Het vraagt dat we werken aan onszelf om zo geestelijk te groeien. Want een bidder moet rein en zuiver zijn van hart en zich niet laten afleiden door eigen omstandigheden.
– Eenheid van hart en geest binnen de groep is zonder meer een vereiste.
– Gebed mag nooit ophouden. Toen Mozes met opgeheven armen moest bidden voor zijn volk, werden zijn armen ondersteund door zijn teamgenoten. Zo moeten ook wij consistent voor ons land blijven bidden, zonder onze armen te laten zakken.

OMHOOG Jaargang 62, editie 27, 08 juli 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: