Bedevaart op 23 juni: bijzonder bijzonder

door Stichting Devotie Petrus Donders, een verslag van Marilyn Tsie A Foeng –

Bijzonder bijzonder
Elke bedevaart naar Batavia is bijzonder. De omstandigheden zijn steeds anders, de groepen die er heen gaan zijn anders. Er zijn mensen die je na de eerste keer niet meer terugziet, anderen komen nog eens terug, maar er zijn ook bedevaartgangers die een vast abonnement hebben en elke maand weer vol devotie aanwezig zijn.
De bedevaart op zaterdag 23 juni jl. was een bijzondere bijzondere bedevaart! Enerzijds vanwege het feit dat die niet op de reguliere laatste zaterdag van de maand werd gehouden in verband met het vertrek op de maandag daarop van onze bedevaartpriester pater Noordermeer, die voor enkele maanden naar Europa gaat. Anderzijds door de samenstelling van de groep. Het gezelschap van deze bedevaart bestond onder anderen uit vijf seminaristen uit Trinidad die hier aanwezig waren om de wijding tot diaken van hun ex-medestudent broeder Guillaume Woei A Jin bij te wonen. Ook waren er vijf zusters van de congregatie Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará (meer bekend als de ‘Blauwe Zusters’), waaronder twee uit het buitenland. Verder waren er 3 dames van de St.-Rosaparochie, die waren vergezeld van een kleindochter van 9 jaar.

Internationaal
Zoals bij elke bedevaart werd er na de stadsdrukte de rozenkrans gebeden in de bus. En hierin zat ook het bijzondere: de vijf tientjes van de rozenkrans werden niet zoals gebruikelijk in het Nederlands gebeden maar ook in het Engels, Spaans, Frans en zelfs Latijn; elk tientje dus in een taal van de aanwezige gasten. Dat gaf zo’n internationaal gevoel! Er werd ook heel mooi gezongen in het Nederlands, Engels en Sranan.
Het weer was prachtig, de rivier was kalm. Pater Noordermeer ging voor in de eucharistie en de nodige vertalingen werden gedaan voor de buitenlandse gasten. Op zijn eigen wijze heeft pater Noordermeer ons weer herinnerd aan de bijzondere toewijding van Zalige Petrus Donders en zijn zorg voor de zieke en hulpbehoevende mens. Ik weet zeker dat deze ervaring de harten van de aanwezige bedevaartgangers diep heeft geraakt.

OMHOOG Jaargang 62, editie 26, 01 juli 2018

A3-Bedevaart 23 juni bijzonder-afb2-26-0107Categorieën:geloof en leven, petrus donders

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: