Arki no

Door Priya –

Sketch
Boooiii. Een vader zet een moeder aan het denken. Op zijn dag. Vaderdag.

Tijdens de woord- en communieviering op vaderdag werd een sketch opgevoerd ter onderbouwing van de preek. Daarin zette een moeder met haar gedrag haar man Stanga flink onder druk. Haar man twijfelde aan haar liefde voor hem. Ze leek in niets meer op de vrouw met wie hij 13 jaar geleden in het huwelijk trad.
Op vaderdag moest Stanga wassen, koken en het huis op orde brengen. Zij zou met een vriendin gaan stappen. Hij had het niet meer en besloot haar te verlaten. Een buurvrouw en ene Ragga, een vriend die getuige was bij het huwelijk van die twee, grepen in. Ragga geloofde zijn oren niet.
Er werd een list bedacht waardoor de vrouw hopelijk tot bekering zou komen. De list werkte. De liefde van de vrouw voor haar man borrelde weer op. Het speet haar dat ze haar man tot vertwijfeling had gedreven.

Boooiii. De vrouw had een push nodig om zich ten volle weer te wijden aan haar man, de vader, het hoofd van het gezin.

Boodschap
Hebben wij in het leven ook niet af en toe een push nodig om ons te wenden tot God, onze hemelse Vader? Tot Hem die alles geschapen heeft? Hij die ons als een mosterdzaadje zo klein in de bodem, in het leven, plant? Zijn bedoeling is dat wij als dat zaadje uitgroeien tot een grote boom. Dat wij schaduw, onderdak en liefde aan onze naasten bieden.

Boooiii. De kerkgangers hebben genoten van de sketch en kregen deze mooie boodschap.

Na de dienst werden de vaders onder de kerkgangers in de parochiezaal flink verwend met een natje en een droogje en verschillende presentaties van de jongeren. Een van de presentaties was een lied, dat ten gehore werd gebracht door een viertal jongeren, waarin de boodschap uit de preek werd onderstreept: terugkeren in de boezem van de Vader. Het viertal zong: Dance with my father again.

Dit alles vond plaats in en bij De Barmhartige Samaritaan in Flora.

OMHOOG Jaargang 62, editie 25, 24 juni 2018Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: