Afsluiting herdenking/viering zaligverklaring Petrus Donders

door Stichting Devotie Petrus Donders –

Week lang
De week van de herdenking/viering van de zaligverklaring van Petrus Donders 2018 zijn we begonnen op zaterdag 19 mei jl. met een bedevaart naar Batavia met ruim 100 bedevaartgangers waaronder Mgr. Karel, vier priesters, een diaken en een frater.
Op maandag 21 mei ontmoetten wij pater Pedro (Petrus) Torres IVE voor het eerst. Hij werkt in de verre binnenlanden van Guyana onder de indianen. Zalige Petrus Donders is de patroonheilige van die inheemse gemeenschap: wat een openbaring.
Op woensdag 23 mei hadden wij de plechtige eucharistieviering – met vier priesters, twee diakens – in de basiliek met ruim 300 aanwezigen en twee ontroerende familiegetuigenissen. Wij danken van harte de velen die hebben bijgedragen aan het welslagen van de activiteiten in deze week.

Dankbaar
Deze enerverende week van de herdenking van de zaligverklaring van Petrus Donders sloten wij af – het kon niet anders – met een bedevaart naar Batavia op zaterdag 26 mei. Het Kathedrale Volwassenen Koor behoorde tot de groep.
Ondanks een regenachtig begin op de vroege morgen van de 26e mei hadden wij toch een prachtige bedevaartsdag. Na het reisgebed konden wij vanwege de regen de traditionele groepsfoto op het achterbordes van de kanselarij niet meer maken. Uiteraard was er met de verschillende stemmen veel mooi gezang: in de bus, vóór en tijdens de kruisweg en bij de eucharistieviering.
Dank aan het koor o.l.v. Denise Telting, pater Martin Noordermeer, de overige bedevaartgangers en onze medewerkers voor hun bijdrage. Onze bijzondere dank aan een 7-tal flinke senioren-pelgrims (in de leeftijd variërend van 75 tot 90 jaar) die ondanks hun mindere mobiliteit – 1 met een rolstoel en 1 met een rollator – toch met ons zijn meegegaan. Gran tangi. Rond 18 uur waren we weer veilig terug op de plaats van vertrek.

Reacties
* Er is veel veranderd op Batavia, goede zaak.
* Ik kwam als klein meisje met pater Mulder hier en we zaten onder de bomen te zingen; is mooi geworden.
* Ik heb genade gevoeld tijdens de kruisweg; prettige ervaring, een voldoening.
* Ik kom voor het eerst; in het jaar van de zaligverklaring – 1982 – hadden ze mij (toen in Nederland) geen enkele hoop gegeven voor genezing van mijn gezondheidsklachten. Ik keerde terug en door veel en intens gebed – ook op voorspraak van Z. Petrus Donders – geef ik nog steeds mijn krachten aan het bisdom (al 36 jaar lang). Ben dan ook erg dankbaar hiervoor en ik dank ook om eindelijk een gelegenheid te hebben gehad om hier te zijn. Wat een voorrecht.
* We komen zeker terug.

OMHOOG Jaargang 62, editie 24, 17 juni 2018Categorieën:geloof en leven, petrus donders, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: