Pilot training lectoren: warm aanbevolen

Door Carmelita Gordon-Dover –

Pilot
Op vijf dinsdagen in de periode 24 april tot en met 29 mei jl. heeft een tiental personen van verschillende parochies het voorrecht gehad om mee te doen aan een training voor lectoren. De training was een pilot en was een samenwerking tussen het bisdom en theater On Stage.
De onderliggende gedachte voor deze training is lectoren tools aan te reiken om met meer zelfvertrouwen en zelfbewuster lezingen te verzorgen. Op een voor haar eigen wijze hebben we van Joëlle, directeur van theater On Stage, praktische tips aangereikt gekregen.
Er zijn verschillende onderwerpen aan de orde gekomen: waarop moet je letten als lector, hoe gebruik je je stem, hoe articuleer je, intonatie, lichaamshouding, hoe kom je duidelijk over, hoe komt datgene wat je presenteert over bij de ander. Kortom heel mooie vaardigheden waarmee je lezingen boeiend kan laten overkomen en nog veel meer.

Continuering
De reacties van de participanten waren dan ook heel positief: zeer leerrijk, leuk, prachtig, verhelderend; ik voelde me op mijn gemak, zij wist ons goed te motiveren.
De saamhorigheid was merkbaar in de groep. Ik heb veel bijgeleerd, keek elke week weer uit naar de training. Aangezien het project gecontinueerd zal worden, kunnen we het warm aanbevelen aan eenieder. Het was alleszins de moeite waard. Om zoveel mogelijk lectoren de gelegenheid te geven de training te volgen, zullen er ochtend- en avondgroepen zijn. Laat je maar verrassen!
Dank je wel, RK Bisdom en Joëlle.

OMHOOG Jaargang 62, editie 24, 17 juni 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: