Zieken- en bejaardenzorg Noord in gebed voor communicanten en vormelingen

Door pater Jan Verboogen SDS –

Om zegen voor onze communicanten en vormelingen
bidden wij U, God.
Maak ze sterk en scherpzinnig,
bestand tegen leugens en schijnwaarden,
tegen de giftige lucht
die ze tegen wil en dank moeten inademen.
Beloof ze uw licht op hun wegen
en de moed om ook in het donker
hun weg te zoeken.
Zegen ze met vriendschap en liefde
en met kracht in uren van eenzaamheid.
Zegen ze met vreugde,
zegen ze in hun tranen.
Vul hun dagen met werk en rust,
met ernst en spel.
Roep ze tot vrijheid,
roep ze tot dienst.
Bewaar ze zoals ze zijn in deze dagen
en maak ze hoopvol voor de dagen die komen.
En wees Gij voor hen
de stilste stem,
de vriend zonder naam.

Zieken- en bejaardenzorg Noord
Deze zondag 3 juni 2018, op veel plaatsen tevens Sacramentsdag, doen de dames van Zieken- en Bejaardenzorg Noord weer hun maandelijkse ronde door de parochie. In de drie kerken ontvangen ze een speciale zegen om vervolgens uitgezonden te worden naar de mensen die thuiscommunie ontvangen, omdat ze om een of andere reden niet zelf naar de kerk kunnen komen. En dat zijn er heel wat. Fijn, dat ze op die wijze toch verbonden zullen zijn met de kerkgemeenschap.

Verbondenheid
De Heer zegene u (+) om dit heilig Brood – het Lichaam van Christus – te brengen aan onze zieke en oudere medeparochianen. Samen met hen vormen wij één gemeenschap als Lichaam van Christus. Moge dit teken hen bemoedigen op hun weg ten einde toe. Als teken van verbondenheid wordt vandaag de heilige Communie gebracht naar mensen die hier niet aanwezig kunnen zijn. Want ook zij behoren tot ons. Met deze zegenbede en de pyxis met de communies gaan ze op weg.

Extra dimensie
Deze zondag en ook de eerste zondag van juli krijgt die verbondenheid nog een extra dimensie. Want in de maand mei hebben zo’n 50 kinderen hun eerste communie gedaan: 37 in Heilige Driekoningen en 13 in Sint-Jozef. En wat ligt er nu meer voor de hand dan dat de mensen van de thuiscommunie een speciaal gebed (zie hierboven) doen voor deze kinderen en jongeren. Prachtig toch, oud en jong, ziek en gezond, met elkaar verbonden. De eerste zondag van juli zal het gebed herhaald worden, maar dan voor de jongeren die op zondag 24 juni het sacrament van het vormsel ontvangen.

OMHOOG Jaargang 62, editie 23, 10 juni 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: