Father Pedro Torres van Region 1, Guyana

door Stichting Devotie Petrus Donders, een verslag van Marilyn Tsie A Foeng –

Patroonheilige indianen
Op vrijdag 18 mei jl. ontmoette ik father Pedro Torres bij de ingang van de kathedraal. Hij was vergezeld van zuster Regina (van de Blauwe Zusters) en op zoek naar materiaal over Zalige Petrus Donders, o.a. medailles.
Na een korte introductie nodigde ik hem uit naar mijn kantoor. Samen met de zuster kwam hij een poos later naar mijn kantoor. Hij is van Paraguay en woont en werkt nu in de binnenlanden van Guyana onder de indianen. Zoals hij vertelt, is Zalige Petrus Donders de patroonheilige van die gemeenschap.
Het gesprek gaat natuurlijk over Zalige Petrus Donders en ik vertel hem over het bestaan en de activiteiten van onze Stichting Devotie Petrus Donders. Hij kan helaas niet mee op de bedevaart van 19 mei a.s. omdat hij een training verzorgt en op 22 mei weer zal vertrekken.
Hij is enthousiast en ziet een bedevaart vanuit zijn gemeenschap naar Suriname als een mogelijkheid. Ik geef hem enkele bidprentjes en flyers mee (in het Nederlands), alsook de 10 medailles die ik over had en een fles wijwater.

Relikwie Zalige Petrus Donders
Na mijn reportage over de ontmoeting aan het bestuur wordt besloten een ontmoeting met de pater te arrangeren. Op maandag 21 mei om 17.30 uur bezoek ik hem samen met Gerard en Irma in het klooster van de Blauwe Zusters.
Het is een heel aangenaam gesprek waarin hij vertelt dat hij de mensen met wie hij werkt meer wil vertellen over Zalige Petrus Donders en met hen de devotie tot hem wil versterken. Hij is op zoek naar materiaal en informatie in het Engels.
De bisschop had hem ook een relikwie beloofd, maar dat is er niet van gekomen. Dat was het moment waarop Gerard hem het beeldje van Zalige Petrus Donders aanbood. Hij leek daarmee heel erg ingenomen te zijn!
Later is Gerard na toestemming van de bisschop teruggekeerd naar het klooster met een relikwie voor de pater (stukjes hout van de tweede lijkkist van Petrus Donders). De dankbaarheid was duidelijk te lezen op het gezicht van pater Pedro (Petrus van Petrus Donders). Hij zal in zijn kerkje een speciale plek gereed maken, toegewijd aan Zalige Petrus Donders!

Dankbaarheid
Op 24 mei jl. ontvingen wij van father Pedro Torres het volgende e-mailbericht:
“I have not stopped giving thanks for you, remembering you in my prayers” Ephesians 1:16.

Goedemiddag mevr. Marilyn,
Here by the grace of God keeping well. Thank you very much for your emails which caused me so much joy. I am very happy that Blessed Peter Donders allowed us to meet together at the Cathedral Basilica of St. Peter and Paul where his remains is presently.
I also want to thank all the members of the Foundation Devotion Peter Donders for the beautiful statue and the relics of Blessed Peter Donders that for me personally is a gift from God and from the very same Blessed Peter Donders.
How infinitely good God is to me! Let us always keep God in the first place, by uniting our will in God’s will as Blessed Peter Donders, so that we may continue to do every good work for the glory of God and salvation of souls.
I pray that God filled your day with blessings!!!

Fr. Pedro Torres, IVE
St. Rose of Lima Roman Catholic Church
Santa Rosa, Acquero P. O., Moruca River – Region 1
South America, Guyana
Tel. 592-674-0037”

OMHOOG Jaargang 62, editie 22, 03 juni 2018



Categorieën:geloof en leven, petrus donders

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: