Psalm 127: Kinderen zijn een geschenk van de Heer

Door Agnes Vliet –

10 jaar Biddende Moeders in Suriname
Dit jaar is een bijzonder jaar, waarin we vieren dat Biddende Moeders 10 jaar geleden is ontstaan in Suriname. Ter ere hiervan is er op zaterdag 7 april 2018 een eucharistieviering gehouden in de Kathedrale Basiliek HH. Petrus & Paulus voor de zegen van God en de leiding van de Heilige Geest over alle biddende moeders in Suriname en in Frans-Guyana. Eerwaarde pater Martinus Noordermeer, de geestelijke begeleider van de Biddende Moeders in Suriname, is hierin voorgegaan.
Mothers Prayers, Biddende Moeders, moeders die bidden voor hun kinderen, is in Engeland ontstaan (nov. 1995) en heeft zich snel over de wereld verspreid. Het was zuster Marie Goormachtigh van Biddende Moeders Nederland die in 2008 bij haar vakantiebezoek aan Suriname vertelde over de Biddende Moeders. Ze deed het op verzoek van haar medezusters van de Biddende Moedersgroep.
Dit gebeurde tijdens een conferentie van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Na deze bekendmaking zijn moeders gelijk naar haar toegestapt om te vragen een groep te starten in hun parochie. Zo is Biddende Moeders ontstaan in de verschillende parochies in Suriname.

Samen bidden voor onze kinderen
Wat is er nu zo bijzonder aan Biddende Moeders? We bidden toch al voor onze kinderen? Inderdaad, gelovige ouders zullen altijd voor hun kinderen bidden. Maar is het niet zo dat wij na het bidden ons nog steeds zorgen maken en onszelf afvragen wat we kunnen doen? Feitelijk geven we vaak met de ene hand het probleem aan God en nemen we het met de andere hand weer terug.
Tijdens de gebedsbijeenkomsten worden de namen van de kinderen, die op een rond papiertje geschreven staan, symbolisch in een mandje aan de voet van het kruis gelegd. We vertrouwen onze (klein-)kinderen aan Hem toe. En laten ze ook bij Hem. We voelen ons gesterkt in de zekerheid dat duizenden andere Biddende Moeders met ons mee bidden.
Het was een prachtige dag zaterdag 7 april 2018. Na de plechtige eucharistieviering zijn de Biddende Moeders en vaders samengekomen in de bisschopstuin met zuster Marie Goormachtigh en haar echtgenoot, die speciaal uit Nederland zijn gekomen om dit heuglijk feit te vieren. De moeders hebben hun talenten met elkaar gedeeld middels zang, dans en getuigenissen, en natuurlijk werd er hierbij ook smakelijk gegeten en gedronken. Dank aan God die ons geroepen heeft om biddende moeder en vader te zijn en samen te bidden voor onze kinderen en voor alle kinderen van de wereld, vooral voor die kinderen voor wie niet gebeden wordt.

OMHOOG Jaargang 62, editie 20, 20 mei 2018

 Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: