Bedevaart in voorbereiding op de Goede Week

door Stichting Devotie Petrus Donders –

Jongeren St.-Jozef Copieweg
Op de drempel van de Goede Week, op zaterdag 24 maart, zijn ruim 45 jongeren van de parochie St.- Jozefkerk van de Copieweg op bedevaart geweest. Zij zijn voor de eerste keer in Batavia en zijn onder de indruk van wat zij die dag hebben meegemaakt. Samen met de andere pelgrims bestaat de groep uit tachtig personen.
Met alle eerbied en in alle rust lopen ze de kruisweg, aandachtig luisterend – en ook meezingend – naar de verhalen, de lezingen uit de Bijbel, de gebeden en de gezangen behorende bij de 14 staties. In aansluiting op de 13e statie – in de kerk – wordt de H. Mis gevierd met pater Fransiskus Mistrianto als hoofdcelebrant bijgestaan door pater Martin Noordermeer, de bedevaartpriester.

Luisteren naar Gods stem
Na het bidden van de vele intenties komt een pelgrim naar voren en de priesters en alle aanwezigen bidden intens en met uitgestrekte armen voor het blijvend welzijn van deze persoon. Aan het eind van deze viering gunt de celebrant de aanwezigen ruimschoots de gelegenheid om in alle stilte in deze omgeving en op deze heilige grond te luisteren naar Gods stem.
Bij statie 14, op de plaats waar Zalige Petrus Donders begraven lag, eindigt deze kruisweg met Misviering. Velen branden nog een kaarsje onder andere uit dankbaarheid voor het mogen deelnemen aan deze bedevaart op deze palmzaterdag 2018 aan het begin van de Goede Week.

Initiatief voor grotere groep jonge pelgrims
Een van de verantwoordelijken van de groep jongeren informeert dat zij zullen werken aan de voorbereidingen voor de organisatie van een grote bedevaart met maximaal 150 jongeren om hen bewuster te maken van het leven en de werken van Zalige Petrus Donders in ons land, in het bijzonder zijn verblijf in Batavia waar hij gedurende 27 jaren de ernstig verminkte melaatse medemensen liefdevol heeft verzorgd.
Stichting Devotie Petrus Donders juicht dit toe en zal zeker haar bijdrage leveren voor het succesvol uitvoeren van dit initiatief. De volgende bedevaarten zullen plaatsvinden op zaterdag 28 april en zaterdag 19 mei a.s.

OMHOOG Jaargang 62, editie 17, 29 april 2018Categorieën:geloof en leven, petrus donders

Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: