International convention MES

Door Marriage Encounter Suriname (MES) –

Jubileum
Marriage Encounter Suriname (MES) bestaat 30 jaar. Dit jubileum wordt gevierd met een internationale conventie in het weekend van 4 – 6 mei in Asewa Otono. Het thema is de verborgen schat. Rondom dit thema zullen verschillende presentaties gegeven worden door ME-koppels en onze ME-priester.
De conventie start op vrijdagavond met de eerste presentatie. Op zaterdag zijn er 3 presentaties en de avond wordt afgesloten met een diner & dance. Op de zondag is pater Ashton Pierre van Trinidad onze gastspreker. De conventie zal worden afgesloten met een eucharistieviering tijdens de reguliere viering van 18:30 uur in de Heilige Familiekerk.
Allen die ooit een weekend hebben gedaan zijn uitgenodigd om de conventie mee te maken. Vanuit Guyana komt een aantal koppels die met de Surinaamse ME-familie dit heugelijk feit gaan vieren.

Het zaad in goede grond
Marriage Encounter (ME) is naar Suriname gehaald door wijlen Mgr. Aloysius Zichem die erover hoorde tijdens een bezoek aan Trinidad in 1987. De Engelse taal was een barrière om het weekend zo over te nemen. Daarom reisden begin 1988 de dames Florence Panday en Reina Issa af naar Nederland met de opdracht van de bisschop om Marriage Encounter te halen naar Suriname.
Het eerste ME-weekend werd van 13-15 mei 1988 in Suriname gehouden. We zijn ME-Nederland heel erg dankbaar dat zij de eerste weekenden heeft verzorgd. Ze heeft tijd, energie, geld en heel veel liefde geïnvesteerd om het zaad van Marriage Encounter in ons land te zaaien.
En het zaad is op goede grond terechtgekomen. Vanaf het 9e weekend was Suriname ready om op eigen kracht door te gaan. Er waren lokale koppels en priesters die alle presentaties hadden uitgeschreven. De jonge plant is gevoed totdat het nu een volwassen boom is geworden. In de beginjaren waren de paters Harry van den Berg en Herman van Nimwegen de weekendpriesters. In 1998 werd pater Esteban Kross weekendpriester en hij is dat tot heden.

Diepgang in relatie en huwelijk
De gehuwdenweekenden hebben vele koppels nieuwe groeikansen gegeven. Het weekend geeft je de gelegenheid om in de drukte van het leven echt tijd voor elkaar vrij te maken. Je komt uit de sleur van de routine en de oppervlakkigheid. Je kiest voor echte nabijheid met je partner.
De verschillende presentaties tijdens het weekend geven stof tot nadenken en bieden de kans om meer diepgang te krijgen in je relatie. Uit de verschillende thema’s die behandeld worden is het thema luisteren een van de heel herkenbare. Goed luisteren naar je partner vereist dat je een besluit daartoe moet nemen. En daar wil het weleens aan schorten.
Het gehuwdenweekend reikt je tools aan om beter om te gaan met de dingen die gebeuren in je relatie. Het huwelijk is een uitdaging voor je geduld, je creativiteit, je eerlijkheid, je doorzetting, maar bovenal je liefde.

Remi en Bianca Mohamatsaid – Nationaal koppel Marriage Encounter Suriname
E-mail: marriageencountersuriname@gmail.com

OMHOOG Jaargang 62, editie 15, 15 april 2018

 Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , , ,

1 reply

  1. Goede morgen Hoop dat u het antwoord weet op mijn volgende vraag. Vorig jaar zijn er een paar jongen naar het Seminarie vertrokken. Was er ene Reginald bij ? Hij was misdienaar bij de Kathedrale Basiliek.

    Mvg, Ysanches

    Sent from my iPad

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: