Pater Toon 75 jaar

door Lucien Chin A Foeng –

De boslandpater pur sang pater Toon te Dorsthorst werd op zondag 8 april jl. 75 jaar, al zou je dat niet zeggen wanneer je hem zo ziet dansen en pret maken. Hij zal me altijd bijblijven als een man die niet oud wordt ondanks het klimmen der jaren. Pater Toon is vooral onder de inheemsen en marrons ondertussen alweer een halve eeuw erg bekend.
Hij kwam hier als jonge priester van 25 en bleef er de volgende vijftig jaar wonen en werken. Samen met zuster Egno Monk bracht hij niet alleen de blijde boodschap onder de boslandbewoners, maar ook op scholen en internaten, o.a. met medewerking van de PAS, de Pater Ahlbrinck Stichting, die een week geleden haar gouden jubileum mocht herdenken.
In de tuin van de bisschop werd er op zondagmiddag een gezellig feestje gehouden met de ‘band van de bisschop’ en een muziekgroep van Hanna’s Lust. Jammer genoeg kon Mgr. Choennie noch vicaris-generaal pater Kross van de partij zijn. Ook emeritus-bisschop Mgr. De Bekker was afwezig.
We wensen de jarige pater nog vele lange jaren in goede gezondheid! En Gods rijkste zegen!

Noot redactie: Mgr. Karel Choennie is op ad liminabezoek in Rome samen met de overige bisschoppen van de Antilliaanse Bisschoppen Conferentie. Vicaris-generaal pater Kross was voor werk in Port-of-Spain en Mgr. De Bekker is met vakantie.

OMHOOG Jaargang 62, editie 15, 15 april 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: