Verslag bedevaart februari 2018

door Stichting Devotie Petrus Donders –

Mooi en inspirerend
Het is 24 februari 2018, de laatste zaterdag van de maand en weer tijd voor de reguliere bedevaart naar Batavia. Deze keer zijn er ruim 70 bedevaartgangers: een 30-tal uit Nederland en Vlaanderen, en de overigen zijn lokalen (34), gidsen en medewerkers. Bijzonder vandaag is de presentatie van ‘Op weg met pater Donders’ het all-in-one bedevaartboekje voor Batavia, een erg handig boekje.
Na het reisgebed en het maken van de groepsfoto stappen de pelgrims in vier bussen met bestemming Coppenamepunt om van daaruit in drie rivierboten de (bede)vaart voort te zetten naar Batavia; het is altijd genieten en tot rust komen van het zacht ruisende water en de frisse rivierwind.
Hoewel het programma standaard is, blijft het steeds een mooie en inspirerende ervaring om de gelovigen te zien: luisterend, biddend en lopend van de ene naar de andere statie tot en met de 13e statie in de kerk waarna de eucharistie plaatsvindt.

Krachtig en overtuigd
Zeer boeiend en met krachtige stem vertelt pater Noordermeer het verhaal behorend bij elke statie met een prachtige uitbeelding (door de kunstenaar) van een treffende situatie uit het leven, de werken en het sterven van Zalige Petrus Donders op deze heilige plaats Batavia. 27 jaar lang heeft pater Donders deze ernstige zieke medemensen liefdevol verzorgd. De heilige mis eindigt bij de 14e statie dichtbij de plaats waar pater Donders daags na zijn overlijden werd begraven.
Na het bidden van de misintenties wordt ook intens gebeden voor drie ernstig zieke bedevaartgangers die voor het altaar staan, omringd door de overige gelovigen die de handen uitgestrekt houden over hen. In de vrije momenten vertrouwen deze zieken ons toe dat tijdens het gebed van pater er stroomschokken door hen heengingen. We vertrouwen dat onze gebeden verhoord worden. Rond 18 uur zijn we terug op de plaats van vertrek. De volgende bedevaart is op zaterdag 24 maart a.s.

Reacties
Enkele jongelingen: Wij zijn voor het eerst op bedevaart gegaan naar Batavia en het was een heel rijke en mooie ervaring. We herhalen het zeker.
Groep uit Tilburg/Vlaanderen: een indrukwekkende ervaring; de plaats is in positieve zin veranderd; goede verzorging en alles ziet er keurig uit.
Een bijzondere plaats, zegt een dame, dit is mijn 26e keer, ik probeer er altijd bij te zijn.
Een dame die geopereerd is aan haar voet: Ik kom al de 5e keer en ik wil er ook steeds bij zijn.

OMHOOG Jaargang 62, editie 11, 18 maart 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: