Nieuw bestuur Fiorettie Masanga

Door broeder Alex –

Bestuursverkiezing 
Op zaterdag 17 februari kreeg de franciscaanse seculiere orde in Suriname Fiorettie Masanga bezoek van het grotere landelijk bestuur vanuit Nederland. Volgens de regel zal er om de drie jaren een nieuw bestuur gekozen moeten worden en de aangesloten broederschappen moeten tenminste 6 maanden daarna ook een nieuw bestuur kiezen. Vanuit het landelijk bestuur kwam mee de landelijke minister Theo Reulings, secretaris Michel Verbeekgh en de geestelijke assistent Pater Wim Pot ofr. Zij zorgen ervoor dat de verkiezing ordelijk en eerlijk verloopt.
Onze bijeenkomst was in de prachtige tuin van het bisschopshuis bij de Hermitage. Deze keer was er geen opname van nieuwe leden. Er zijn wel kandidaten maar zij hebben het vormingsproces nog niet geheel doorlopen en ook geen professie. In het nieuwe bestuur hebben zitting Eunice Berghout als minister, Carla Rees ondervoorzitter, Cornelly Pleisner herkozen penningmeester, Cynthia Bellamy secretaris en Kenneth Vigelandzoon vormingsverantwoordelijke.

Franciscaanse spiritualiteit
De franciscaanse derde orde beoogt het leven volgens de franciscaanse spiritualiteit van boete; leven in armoede (te verstaan als niet gehecht zijn aan het vergankelijke), verkondiging van het evangelie en zich inzetten voor liefde voor de mens en de rest van de schepping.
De kleine mens staat bij ons centraal, niet gewoon in het aanbieden van een pakketje maar er daadwerkelijk zijn voor de mens die hulp nodig heeft. WIj komen elke 1e zaterdag van de maand van 9.00 – 14.00 uur bij elkaar in ons eigen huisje Fayalobi Masanga op het terrein van Asewa o’tono.
Wij bidden samen en delen een thema rond Franciscus. Elke 5e zondag koken wij voor de thuislozen. Enkelen van ons zitten ook in andere groepen en commissies die koken voor thuislozen en helpen in het organiseren van verschillende activiteiten.Wij nodigen u uit om mee te bidden en te werken om een beter mens te zijn in hechte relatie tot God onze Schepper en alles wat Hij geschapen heeft.
Pax et bonum.

OMHOOG Jaargang 62, editie 09, 04 maart 2018

A3-Nieuw bestuur Fioretti Masanga-afb1-09-0403A3-Nieuw bestuur Fioretti Masanga-afb2-09-0403Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: