Bij bezinning misdienaars Parochie Noord: Vasten doe je vanuit het hart

Door Vianey Kisman – 

Vormingsdag
Ik volg de Heer, want Hij is goed.
Hij weet de weg en hoe het moet.
Hij houdt van mij. Hij is overal,
de Herder die mij redden zal.

Zo klonk het gezang in zaal 5 bij de Driekoningenkerk. Het thema van deze vormingsdag was: Samen op weg tijdens de veertigdagentijd. De misdienaars mochten in groepen opschrijven, waaraan zij denken bij het horen van het getal 40.
Veertigdagentijd kwam als beste overeenkomst tussen alle groepen naar voren. De opdracht was: schrijf de goede dingen met een blauwe pen en de minder goede dingen met een rode pen. Bedek ze vervolgens met rood vliegerpapier, en zie onze zonden zijn vergeven!

Samen op weg
Vasten gaat niet enkel om niet eten, net zoals Jezus deed in de woestijn. Vasten heeft ook te maken met het beperken van zakgeld, sociale media, junkfood en alle andere negatieve invloeden. Vasten doe je vanuit je hart. Hoe gaan jullie vasten?
Ook ik als misdienarenleidster schreef op hoe ik ga vasten. In deze periode zullen wij gauw afgeleid worden, maar ik vergeet niet dat ik een belofte heb gedaan om te vasten. Soms maak ik onbewust en bewust een fout. Bij het laatste heb ik mijn kaartje, dat mij eraan zal herinneren hoe ik van plan was te vasten. Vasten doe ik niet alleen, want Jezus veranderde geen brood van steen.
Het was een leuke bezinningsdag: met volle aandachten ook met een lach. Wij moeten niet vergeten dat onze zonden zijn vergeven. Wij gaan samen op weg tijdens deze veertigdagentijd. Zo worden wij minder afgeleid. Samen staan wij sterk! Heb je dat nog steeds niet opgemerkt? Ik kan het, dus jij ook. Het lukt, als je erin gelooft!

OMHOOG Jaargang 62, editie 09, 04 maart 2018Categorieën:geloof en leven, parochieberichten, verslag

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: