Gouden jubileum Richenel Slooteschool

Door Lucien Chin A Foeng

Wie de jeugd heeft
De afgelopen week was er weer een mooie mijlpaal op een katholieke basisschool. De Richenel Slooteschool (aan de Wilhelminastraat) was deze keer aan de beurt voor een gezellig feestje, nadat de St. Stephanusschool een week of wat geleden haar 70e verjaardag heeft gevierd.
Mooi, omdat het weer eens laat zien welk belang ons bisdom, onze katholieke geloofsgemeenschap dus, hecht aan goed onderwijs voor onze jeugd. En welke prachtige scholen we hebben gebouwd zoveel jaar geleden. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst, dus zijn kweekvijvers voor onze kinderen een zaak van levensbelang.
Daar was het toenmalige hoofd mevrouw Irene van Dijk ook overtuigd van. Ze diende eigenhandig een project in bij het Fonds Microprojecten dat werd goedgekeurd en voor 75% werd gefinancierd door de Europese Unie. Het vierde deel heeft de school toen zelf opgebracht. Met behulp van het personeel en de gedreven oudercommissie kwam er een nieuwe school in 1996. De bouw nam slechts drie maanden in beslag!

Extra tintje
Een drukte van jewelste was het zo rond 10 uur, nadat leerlingen en personeel in de kathedraal een eucharistieviering hadden bijgewoond i.v.m. de vijftigste jaardag van de school. Die was op een schoen en een slof begonnen in 1968 (het was een oud gebouw dat als internaat had gediend) met een paar simpele lokalen.
Het feest kreeg een extra feestelijk tintje toen de bus van de Politiekapel het erf kwam oprijden. Tijdens een korte plechtigheid werden juf Loris Sheikkariem en mevrouw Willy Sabajo die straks met pensioen gaan door de schoolleider de heer Venloo toegesproken en in de bloemetjes gezet, met een cadeautje als aandenken. Daarna kon de Politiekapel lekkere dansmuziek ten gehore brengen voor een blije en dankbare school. Zelfs de kleintjes lieten zich niet onbetuigd en dansten vrolijk met de juffen.

OMHOOG Jaargang 62, editie 08, 25 februari 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: