Parochie Noord: viering Werelddag voor de zieken

Door Maritza Tuur en Anne van Exel –
Elk jaar op of rond 11 februari, de liturgische gedachtenis van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, wordt de Werelddag voor de zieken gevierd. Zo ook bij ons in Parochie Noord, deze keer op zondag 11 februari 2018. De dag begon met regen, die echter geen spelbreker zou zijn. Vele zieken en bejaarden van Paramaribo Noord, sommigen gezeten in hun rolstoel, met hun kruk of rollator of ondersteund door iemand, begaven zich naar de H. Driekoningenkerk om voorzien te worden van het sacrament van de zieken.
In een goed gevulde kerk vol devotie en aanbidding werden degenen die daarvoor kwamen door onze pastoors pater Jan en pater Kumar gezegend en gezalfd. Het thema van dit jaar ‘Vrouw, daar is nu je zoon. Daar is je moeder’ werd in de preek belicht als zorgend zijn naar elkaar toe, niet alleen-zijn, elkaar helpen, vooral bij het ouder en/of ziek worden.
Onze zieken en senioren thuis die iedere eerste zondag bezocht worden, ontvingen als teken van verbondenheid een kaars, die tijdens de dienst gezegend werd. Deze mensen zullen in de komende weken aan huis de ziekenzalving ontvangen. Dankjewel bestuur van zieken- en bejaardenzorg voor de organisatie. Dank U Onze-Lieve-Heer dat wij dit ook dit jaar weer konden meemaken. Dat Gods Geest op ons allen mag rusten.

OMHOOG Jaargang 62, editie 08, 25 februari 2018Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: