Opo-Yariviering St. Alfons

Door Angela Gorré –

Opening
“Geweldig, geweldig, geweldig; ik heb flink gelachen,” waren de woorden van een van onze trouwe werksters tijdens de St. Alfons opo-yariviering die gehouden werd op vrijdag 19 januari in de Schakel. “De spontane optredens van o.a. het Caeciliakoor, duo broeder Carlo Graanoogst en zuster IlseTuinford en onze master of ceremony golden-oldieszanger broeder Hedwig Sweet maakten de avond helemaal compleet.”
Onder het genot van een hapje en een drankje werden de aanwezigen welkom geheten door zuster Elly Raymann. Zij gaf aan dat het belangrijkste doel van zo’n avond is om blijk van waardering te geven aan alle betrokkenen bij het uitvoeren van onze missie en visie. Het voornaamste hierbij is: het Rijk van God zichtbaar te maken door beleving en verkondiging van het evangelie.
Een nevendoel van de avond was om de onderlinge band te versterken. “Het gevoel van saamhorigheid moet gevoed worden, want zonder die geest zullen wij niet in staat zijn om verder te groeien. Vandaar ook onze konmakandra, die om de ene maand na de dienst onder de kap van de Mantel wordt gehouden,” aldus zuster Elly.

Korte terugblik St. Alfonsus
De ontwikkelingen werden op een rijtje gezet: het vertrek van Mgr. Choennie vanwege zijn wijding tot bisschop van Paramaribo, de aanstelling van pater Jan als pastoor van pastoraal gebied West waaronder onze parochie ressorteert, de wijding van pater Crescent tot priester en zijn aanstelling tot kapelaan. Het zijn allemaal ontwikkelingen ten behoeve van Gods werk. Pater Crescent is inmiddels terug naar zijn geboorteland waar hij zijn priesterschap zal voortzetten.
De parochieraad bestaat sinds de aanstelling van Pater Jan uit vertegenwoordigers van de werkgroepen liturgie, diaconie, catechese, beheer-financieel en een vertegenwoordiger van het secretariaat. Er is jammer genoeg nog geen kandidaat die zich heeft aangemeld om het jongerenwerk op zich te nemen.

Entertainment
Voordat onze jonge zangeres Fallon onder muzikale begeleiding van onze organist Gideon een lied ten gehore bracht, sprak ze een bemoediging uit naar alle genodigden: “Vaak genoeg gaan wij naar God wanneer we iets nodig hebben, wanneer we problemen hebben en een oplossing willen, maar wanneer gaan wij naar God om alles te doen behalve te klagen en om te vragen voor een gunst? Wanneer gaan wij naar God om simpelweg te zeggen: Dank U wel God, ik houd van U?”
Het lied I am not here to complain about my many problems….I love to love You Lord sprak daarom eenieder aan en gaf ons een gevoel van dankbaarheid om bij elkaar te zijn en de Heer te danken voor alles wat Hij keer op keer voor ons doet.
Verder heeft komediant Pres Juriaantje ons flink aan het lachen gebracht. Ay, die oude mopjes van onze voorouders blijven nog altijd zo grappig. Ook de leden van de werkgroepen collectanten en diaconie hebben twee mooie gedichten voorgedragen. Pater Jan sloot het programma af met een toost en zegende het lekkere eten. Na het formele gedeelte werd de sfeer verhoogd door mooie achtergrondmuziek.

Reacties
“Het geeft mij een goed gevoel als je merkt dat al dat harde werk niet zomaar is verricht.”
“Alles verliep naar planning en er was een goede verstandhouding in de commissie.”
“De leden hebben met hart en ziel meegewerkt aan deze mooie avond.”
“Ik zag een hele brede glimlach op het gezicht van pater Jan toen ik eerst zijn tafel uitnodigde om ons voor te gaan bij het eten. “Oow ja, ja, ja Angela. Dat laat ik me niet twee keren zeggen hoor. Ik kom eraan!”, liet hij nog even weten.”
“Allemaal blijde gezichten bij elkaar.”
Er was zoveel te vertellen. Een mooi afsluitertje was het moment toen zuster Lucinda bij het lied Rijen, rijen, rijen in je wagentje Pater Jan aan de schouder pakte en dansend de zaal rondliep. Iedereen, jong en oud, liep al dansend achter pater Jan ‘de chauffeur’ aan. “Mijn avond kon gewoon niet meer stuk na dit gezien te hebben.”

Hartelijk, dynamisch, toegewijd
Zuster Lucille Karg: “Nou, ik vond de avond heel gezellig. De parochieraad werd voorgesteld en dat was een goed idee, want meestal is deze niet bij iedereen bekend. De stand-up comedian was echt gezellig, een welkome attractie. Alfons heeft veel talent en men heeft dat niet onder stoelen of banken gestoken. De heer Sweet kan ook nog heel goed zingen, de leeftijd speelt daarbij dus geen rol. De afsluiting in rijdans met de pater voorin ging rustig aan, maar toen pater mevrouw Troon (87 jaar) meenam en voor hem liet gaan, nam ze echt de leiding over. Plotseling moesten we ons tempo verhogen, want mevrouw Troon maakt geen grappen als het gaat om dansen, springen en rennen. Ik kon haar bijna niet bijhouden en was opgelucht toen ik hoorde dat we mochten freezen. En met mij velen, want iedereen stopte gelijk. Pater Jan was ook heel spontaan en sportief.”
Zuster Mayra: “Ik vond het een geslaagde avond. Het eten was heerlijk en de mensen hebben genoten. De opbouw van de avond was afwisselend. Door de opkomst kan ik concluderen dat er behoefte is aan dit soort bijeenkomsten. Het gaat niet alleen om de gezelligheid, maar zo leer je ook de andere kant van de werkers kennen”.
Ik ben het eens met zuster Mayra. Gezelligheid hoort erbij, maar wij moeten zeker doorgaan met het werk van de Heer. Onze parochie is weer toe aan motivatiedagen/-weekenden waarbij wij serieus moeten nadenken over hoe verder te gaan met onze parochie. Onze parochie wil een hartelijke, dynamische en toegewijde geloofsgemeenschap zijn waar Gods rijk zichtbaar is. Dat kunnen wij slechts verwezenlijken als wij er met zijn allen aan werken.

OMHOOG Jaargang 62, editie 06, 11 februari 2018Categorieën:geloof en leven, parochieberichten, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: