Noveen met Zalige Petrus Donders

Aangeboden door Stichting Devotie Petrus Donders –

Tijd en geduld
Een noveen nodigt ons uit om negen dagen lang, bij het begin of het einde van de dag, even stil te vallen en tijd te maken om te bezinnen of om te bidden. In de drukte van elke dag is dat een welkom geschenk. De betekenis van het getal negen in een noveen maakt ons duidelijk dat nieuwe dingen tijd vragen om te groeien. En dat groeien niet altijd even vlot loopt zoals we hopen of dromen, het gebeurt met vallen en opstaan. Tijd en geduld hebben is de boodschap.

Toevlucht tot noveen
Van oudsher is het de gewoonte in de Kerk om in navolging van Maria en de apostelen negen dagen te bidden en zich te bezinnen. Ontelbare volgelingen van Christus hebben in de loop van de eeuwen bij problemen en moeilijkheden, bij duisternis en vertwijfeling, bij onzekerheid en in nood hun toevlucht genomen tot een noveen en met resultaat.

Negen dagen, negen delen, negen edities
Ook wij hebben de gelegenheid in verbondenheid met Zalige Petrus Donders regelmatig een noveen te houden. Opdat hij ons moge bijstaan in onze gebeden, ons helpen bij onze overwegingen en bovenal onze voorspreker zijn bij God, opdat ook aan ons de beloften van Christus ten deel vallen en God ons alles geve wat wij nodig hebben voor ons welzijn.
Vanaf de volgende editie, editie 07 van 18 februari 2018, zal er elke week een deel van de noveen met Zalige Petrus Donders aangeboden worden. Negen dagen, negen delen, negen edities. Volgende week deel 1.

OMHOOG Jaargang 62, editie 06, 11 februari 2018

A4-Noveen met Zalige Petrus-afb2-06-1102Categorieën:geloofsverdieping, petrus donders

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: