11 februari 2018: 160 jaar geleden eerste verschijning Maria in Lourdes

Door pater Martin Noordermeer o.m.i. –

Film op Apintie TV
Zondag 11 februari 2018 is het precies 160 jaar geleden dat Maria in Lourdes is verschenen aan Bernadette Soubirous. Op 11 februari 1858, 4 jaar nadat Paus Pius IX op 8 december 1854 het dogma van MARIA ONBEVLEKTE ONTVANGENIS had uitgeroepen kwam Maria dit bevestigen in Lourdes.
Op zondag 11 februari zal op APINTIE TV een film van Jean De Lannoy vertoond worden over het gebeuren in Lourdes, de meest historische film over het grootse gebeuren. Ik heb van stichting LES SANCTUAIRES DE LOURDES toestemming gekregen om deze film via het Surinaamse tv-station Apintie TV te vertonen om het gebeuren en de boodschap van Lourdes bekend te maken. Neem de gelegenheid om deze film te zien!

UPDATE: volgens het programma van Apintie TV wordt de film vertoond op zondag 11 februari 2018 om 18:00 uur op kanaal 10.1.

CD Internationale rozenkrans vanuit Lourdes
Ook is in verband met dit 160-jarig jubileum van de verschijningen een cd verkrijgbaar die als titel draagt: INTERNATIONALE ROZENKRANS vanuit LOURDES. In elf talen wordt de rozenkrans voorgebeden waaronder ook het Nederlands, Vlaams en Surinaams. Het meest kenmerkende van deze rozenkrans is het antwoord op de weesgegroetjes. Je verstaat namelijk absoluut niet wat er gebeden wordt, omdat iedereen antwoordt in zijn eigen taal, door elkaar heen.
Er zijn drie Marialiederen aan toegevoegd en ook de 18 verschijningen zijn in een soort hoorspel vastgelegd op de cd: verteld en uitgelegd. De cd bevat een rechtstreekse opname, met de feestklokken, de klok van de Rozenkrans-basiliek en het orgel van de esplenade.
O.L.Vrouw van Lourdes, bid voor ons.

OMHOOG Jaargang 62, editie 06, 11 februari 2018Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: