Jaarlijks uitstapje Mary Guide of the Wanderer

Door Jasmine Mendis –

Engelssprekend
De parochie Mary Guide of the Wanderer is ook bekend als de Engelssprekende geloofsgemeenschap. De naam Mary Guide of the Wanderer is gekozen, omdat de parochianen van verschillende delen van de wereld hier in Suriname bij elkaar gekomen zijn, voor korte of lange tijd.
Elk jaar maakt deze parochie een uitstapje: parochianen en hun parochiepriester pater Romanus bezoeken dan voor hen nieuwe plekken in het land. Op zaterdag 3 februari jl. gingen ze richting plantage Ayo. De coördinatie lag in handen van Sajini Mendis.
In totaal 28 personen hebben deze keer meegedaan aan dit uitstapje. Het was voor haast allen de eerste keer op Ayo. Eenieder genoot van de wind, de zon en het water.

Variëteit aan gerechten
De bus vertrok rond half acht ’s morgens vanuit de St. Rosakerk na een ochtendgebed van pater Romanus voor een veilige reis. Op Ayo was het direct meedoen met verschillende activiteiten. Een groep kinderen ging onder begeleiding zwemmen en een groep jongens en mannen ging gelijk een potje voetballen. Een andere groep van jongeren en enkele dames gingen voor een wandeling. Een paar dames begonnen met de voorbereiding van het eten.
Shone, een van de misdienaars van Mary Guide of the Wanderer, bereidde op Ayo zelfs een heuse pot bruine bonen voor de parochianen. Omdat velen van ons uit verschillende landen afkomstig zijn, was er een variëteit aan gerechten uitgestald. Zo mochten we proeven van Filipijnse, Guyanese, Trinidadiaanse en uiteraard ook Surinaamse gerechten.

Voldoening
Zoals gebruikelijk zegende pater Romanus de maaltijd waarna wij allen er lekker van smulden. Eenieder genoot zichtbaar en was onder de indruk van de culinaire diversiteit. Zoals Yolanda Debbs het zei: “Ik woon in Suriname en het is de eerste keer voor mij op Ayo. Het is niet echt ver uit de stad, slechts een uurtje of zo rijden. Ik heb flink genoten en ik beveel het aan bij eenieder die van natuur en zwemmen in de rivier houdt.”
Rond vijf uur werd de terugreis aanvaard. De coördinator werd gecomplimenteerd; ieder was vol lof over haar inzet. “Ik heb het met plezier georganiseerd om mensen bij elkaar te brengen,” zei Sajini Mendis. “Het geeft voldoening om te zien dat de kerkgangers genoten hebben. Ze hadden een hele leuke dag!”

OMHOOG Jaargang 62, editie 06, 11 februari 2018

C4-Uitstapje Mary Guide-afb1-06-1102Categorieën:geloof en leven, parochieberichten

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: