Parallel Zalige Petrus Donders en de H. Paulus

Aangeboden door Stichting Devotie Petrus Donders

Passende overdenking
In zijn preek in het Petrus Donderslof van donderdag 25 januari jl. heeft pater Esteban Kross een treffende parallel getrokken tussen de grote apostel Paulus – zijn leven, werken, zijn gedrevenheid (ná zijn spectaculaire bekering)- en onze Zalige Petrus Donders.
Petrus Donders heeft bijkans 30 jaren aaneen de ernstig zieke melaatse medemens op Batavia liefdevol verzorgd, met grote menslievendheid en toewijding. Hiernaast maakte Petrus Donders nog tijd vrij om aan deze verschoppelingen de Blijde Boodschap (van Jezus Christus) te brengen. Ongetwijfeld is Petrus Donders voor hen een grote steun en toeverlaat geweest.
”Zowel de H. Paulus als de Zalige Petrus Donders hebben dit alles kunnen doen uit de innige liefde die zij hebben gehad voor Christus,” concludeert pater Esteban Kross zijn passende overdenking op deze lofavond. De Stichting Devotie Petrus Donders houdt elke laatste donderdag van de maand Petrus Donderslof met gebed en zang in de de Kathedrale Basiliek om19:00 uur.

Petrus Donderslof
Na het openingslied werd de rozenkrans gebeden, aangevuld met overwegingen die betrekking hebben op het leven en de werken van Zalige Petrus Donders onder de melaatsen. De preek van pater Kross werd gevolgd door gebeden en intenties op voorspraak van Zalige Petrus Donders, waarna het Allerheiligste, de Heilige Communie, in een monstrans op het altaar werd geplaatst, aanbeden en bewierookt.
De beroemde hymnen ‘Adoro te devote’ en ‘Tantum Ergo’, toegeschreven aan de heilige Thomas van Aquino, werden gezongen, alsook het ‘Ave verum corpus’. Ook werd gebeden uit het blauwe boekje ‘Bidden met Petrus Donders’.

Aanbidding
Na de zegen met het Allerheiligste werd het Aanroepingengebed gebeden, waarna het Allerheiligste werd teruggeplaatst in het tabernakel. Ter afsluiting van het lof ging de dienstleider staan bij de graftombe van Zalige Petrus Donders met de reliekhouder (met daarin de relikwie van Zalige Petrus Donders) en konden de aanwezigen naar voren komen om met een kus eerbied te tonen.
Stichting Devotie Petrus Donders beveelt participatie aan dit lof ten zeerste aan voor aanbidders van en overige belangstellenden voor Petrus Donders. De volgende lofviering is op donderdag 1 maart 2018 in de Kathedrale Basiliek om 19:00 uur.

OMHOOG Jaargang 62, editie 05, 04 februari 2018Categorieën:geloof en leven, petrus donders

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: