Na een jaar weer doop op Witsanti

Door Truus Warsodikromo

In een bijzondere kerkdienst in O.L. Vrouwe ten Hemelopneming op Witsanti hebben 23 kinderen in de leeftijd tussen 0 en 12 jaar op 28 januari jl. het sacrament van het doopsel ontvangen. Dit gebeurde uit handen van diaken Antonius Combo. Het was bijzonder, omdat het de eerste doopplechtigheid was sinds het vertrek van pater Marinus Nijsten die er de pastorale zorg had.
De geloofsgemeenschap van Witsanti en omstreken was dan ook massaal aanwezig. Sommige personen moesten zelfs buiten staan om de dienst bij te wonen. Dat mocht de sfeer niet hinderen. De dienst was opgewekt, met baby- en kindergeluiden ertussendoor en zang uit volle borst.
In de O.L. Vrouwe ten Hemelopneming wordt er op de zondag dienst gehouden. Op de eerste en tweede zondag met catechisten, op de derde zaterdag van de maand gaat pater Kenneth Vigelandzoon voor en op de vierde zondag van de maand is het diaken Antonius Combo of diaken Freddy Todie die de dienst leidt.

OMHOOG Jaargang 62, editie 05, 04 februari 2018
(Foto’s: FB Sahira Poeketie)Categorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: