Bezinningsdag misdienaars Parochie Noord; een verslag!

Door zuster Maya Verdonck SDS – 

Hoge opkomst
Op zaterdag 20 januari mocht ik samen met Stefaan de bezinningsdag voor de misdienaars begeleiden. Ik had er vooraf eigenlijk geen idee van hoeveel jongeren er zouden zijn. Ik was dan ook blij verrast toen ik er een dertigtal telde. En blijkbaar was dat dan nog maar de helft van de groep! Dat is een aantal waarvan we in België alleen maar van kunnen dromen. Tijdens het wachten totdat iedereen er was, zongen we enkele liederen. Daarna begonnen we met een kort bezinningsmoment.

Kennismaking
Met een aantal spelletjes probeerde ik de jongeren wat beter te leren kennen. Eerst gingen we op een lijn staan van jong naar oud. De grote verscheidenheid werd toen al duidelijk: de jongste was 7 jaar en ik als oudste 38. Toen we alfabetisch gingen staan volgens de voornaam had ik onmiddellijk door dat ik de namen niet zou kunnen onthouden. Er is toch een duidelijk verschil tussen de Surinaamse en Belgische namen. Maar die diversiteit maakt het direct ook veel boeiender en leerrijker!

Interpretatie
Inhoudelijk werkten we rond het verhaal van de verloren zoon en de barmhartige vader (Lc. 15). We luisterden naar het verhaal en verdeelden ons daarna in kleine groepjes om er creatief mee aan de slag te gaan. Na een pauze met vruchtensap en chips bracht elke groep haar werk naar voren.
Er was een groep die het verhaal bracht in lied- en dichtvorm, een andere had het verhaal getekend in vier scènes. De andere drie groepen speelden het verhaal na, maar elke groep met haar eigen accent. Het was verrassend om de verschillende interpretaties te zien van de mooie parabel.
Aan het einde gaf Stefaan uitleg over het schilderij dat Rembrandt maakte over het verhaal. Daarna sloten we af met een kleine evaluatie, een gebedsmoment en natuurlijk een groepsfoto. Het was voor mij een leuke afsluiting van twee weken Suriname.

OMHOOG Jaargang 62, editie 04, 28 januari 2018

61-008a-19112017-44-C4-Onze parochie is onlineCategorieën:geloof en leven, verslag

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: