World Marriage Day 2018

Door Stichting Marriage Encounter Suriname – 

Sacrament van liefde en trouw
Op zondag 11 februari aanstaande wordt World Marriage Day gevierd. Op deze dag wordt hulde gebracht aan echtgenoot en echtgenote als basis van het gezin, de basiseenheid van de samenleving. Er wordt stilgestaan bij de schoonheid van hun trouw, de opoffering en vreugde in het dagelijks gehuwde leven.
World Wide Marriage Encounter promoot al jaren de viering van World Marriage Day, om in kerkelijke kring, in een sfeer van gebed, extra aandacht te schenken aan de gehuwden. Want het huwelijk is het sacrament van liefde en trouw.

Roeping
Man en vrouw hebben zich in het huwelijk met elkaar verbonden om elkaar in liefde en genegenheid nabij te zijn. In goede dagen, maar ook in tijden van tegenslag, ziekte of beproeving. Het is de roeping van gehuwden om liefdevol, maar ook geduldig te leren zijn met de verschillen van elkaars persoonlijkheid. Ze moeten trouw blijven aan die oorspronkelijk keuze van liefde voor elkaar. Het is de roeping om elkaar oprecht een warm thuis te schenken dat zin en voldoening geeft in het leven.

Viering in Suriname
Ook dit jaar zullen we in ons bisdom World Marriage Day vieren in onze Kathedrale Basiliek en wel op zondag 11 februari om 18.00 uur. De organisatie ligt in handen van Stichting Marriage Encounter Suriname. We nodigen een ieder uit, maar in het bijzonder alle gehuwden, om de roeping van het huwelijk samen te vieren en uit te dragen. De zegen van God hebben we elke dag weer nodig om de vreugde van de keuze voor elkaar als koppel te blijven beleven.

OMHOOG Jaargang 62, editie 04, 28 januari 2018Categorieën:geloof en leven

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: